„Mit nekünk plusz két fok?” Pécsi fizikus mondja el, mi vár az emberiségre

Ezúttal a klímaváltozás kerül a népszerű Egy kis esti fizika sorozat következő, február 18-i online előadásának középpontjába. Dr. Német Béla fizikus sok illusztrációval, közérthető stílusban mutatja be, hogy mi vár az emberiségre…

hirdetés
Uránia Mozi

A 2015-ös párizsi megállapodás óta egyre gyakrabban hallható az a törekvés, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedésének 2 Celsius-fok alatt kell maradnia. Az előadás címe is erre utal: „Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”, mely egy hanyag, szkeptikus kijelentés és egy aggódó kérdés is egyben.

Sokan gondolhatják, hogy „majd maximum egy kicsit jobban izzadunk nyáron”, ám ennél jóval többről van szó. A számok mögé nézve látható, hogy akár már néhány tized fok hőmérséklet-különbség milliónyi élőlény életére van jelentős hatással – olvasható a ZSÖK beharangozójában.

Az előadás bemutatja, miért fontos az, hogy cselekedjünk a globális felmelegedéssel és az ezt követő globális klímaváltozással kapcsolatban, és az ezzel járó természeti és társadalmi jelenségeket illetően.

Dr. Németh Béla fizikus szerint most még aktuálisabb ez a téma, ugyanis a járványhelyzet kissé háttérbe szorította ezt a súlyos problémát, mely komoly kérdéseket vet fel.

A közvetítés linkjét az előadás napján küldik ki, melyet megváltott jeggyel február 21. (vasárnap) éjfélig lehet megtekinteni.

Jegyek február 18-án 18 óráig válthatók ide kattintva.