19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapAbszolút NőFontos! Íme néhány információ az adóbevallásról

Fontos! Íme néhány információ az adóbevallásról

Idén is kérhetjük az szja-bevallási tervezet postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). Ehhez nem kell mást tenni, mint az adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig – derül ki a NAV lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A NAV idén is automatikusan elkészíti mindazok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik (munkavállalók, őstermelők, áfafizetésére kötelezett magánszemélyek vagy egyéni vállalkozók).

Saját adóbevallási tervezetét március 15-étől bárki megnézheti elektronikusan a NAV honlapjáról elérhető eSZJA aloldalon. Akinek nincs KAÜ azonosítója, március 16-áig többféle módon, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását:

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn),
  • a NAV honlapján elérhető űrlapon,
  • levélben,
  • a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK),
  • telefonon a 1819-es hívószámon,
  • személyesen az ügyfélszolgálatokon.

Az elkészült tervezeteket április 30-áig tértivevényesen küldik meg az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 16-ai határidőről, május 20-áig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérhet a dokumentumok nyomtatását.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-ig.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő