14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapAbszolút Pécs„Mit nekünk plusz két fok?" Pécsi fizikus mondja el, mi vár az...

„Mit nekünk plusz két fok?” Pécsi fizikus mondja el, mi vár az emberiségre

Ezúttal a klímaváltozás kerül a népszerű Egy kis esti fizika sorozat következő, február 18-i online előadásának középpontjába. Dr. Német Béla fizikus sok illusztrációval, közérthető stílusban mutatja be, hogy mi vár az emberiségre…

A 2015-ös párizsi megállapodás óta egyre gyakrabban hallható az a törekvés, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedésének 2 Celsius-fok alatt kell maradnia. Az előadás címe is erre utal: „Mit számít nekem a +2 Celsius-fok hőmérséklet-emelkedés?”, mely egy hanyag, szkeptikus kijelentés és egy aggódó kérdés is egyben.

Sokan gondolhatják, hogy „majd maximum egy kicsit jobban izzadunk nyáron”, ám ennél jóval többről van szó. A számok mögé nézve látható, hogy akár már néhány tized fok hőmérséklet-különbség milliónyi élőlény életére van jelentős hatással – olvasható a ZSÖK beharangozójában.

Az előadás bemutatja, miért fontos az, hogy cselekedjünk a globális felmelegedéssel és az ezt követő globális klímaváltozással kapcsolatban, és az ezzel járó természeti és társadalmi jelenségeket illetően.

Dr. Németh Béla fizikus szerint most még aktuálisabb ez a téma, ugyanis a járványhelyzet kissé háttérbe szorította ezt a súlyos problémát, mely komoly kérdéseket vet fel.

A közvetítés linkjét az előadás napján küldik ki, melyet megváltott jeggyel február 21. (vasárnap) éjfélig lehet megtekinteni.

Jegyek február 18-án 18 óráig válthatók ide kattintva.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő