Eredménytelennek nyilvánította az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság az új Engel János utcai tűzoltólaktanya építésére kiírt közbeszerzést. Most átalakítják a pályázatot, és más formában újra kiírják – a cél az, hogy ne csak ez, hanem a másik tervezett tűzoltóbázis is megépülhessen.

Bár két ajánlat érkezett, mégsem hirdettek győztest az Engel János útra tervezett új tűzoltólaktanya megépítésének közbeszerzésén. Mint lapunkat Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, az országos katasztrófavédelem szóvivője tájékoztatta, a rendelkezésre álló fedezetnél csak magasabb ajánlatok érkeztek, így a kiírást eredménytelennek nyilvánították.

hirdetés
Új épülhet a mostani elöregedett bázis helyett

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a katasztrófavédelem lemondott volna arról, hogy a mostani, meglehetősen rossz állagú épület helyett új bázist kapjanak a pécsi tűzoltók. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az eredeti tervek szerint nemcsak az Engel János úton, a jelenlegi laktanya mellett épülne fel egy új, 4600 négyzetméteres bázis, hanem a Tüzér utcában kialakítanának egy második laktanyát, amely révén Pécs legnagyobb városrészét, Kertvárost is gyorsabban érnék el a lánglovagok baj esetén. Ez utóbbihoz Pécs önkormányzata ingyen adott telket a katasztrófavédelem számára.

Mukics Dániel tűzoltó őrnagy arról tájékoztatta lapunkat, a két programot a katasztrófavédelem most összevonja, és azokra egyben ír ki új közbeszerzést. A szóvivő azt közölte, az ajánlattevők kiválaszthatják, számukra melyik a kedvezőbb: egyben vagy részajánlatokkal külön-külön is indulhatnak. Az új közbeszerzés előkészítését már meg is kezdték a szervezetnél.

A szóvivő ugyanakkor azt is leszögezte: változatlanul az a célja a katasztrófavédelemnek, hogy Pécsett két új tűzoltólaktanya épülhessen meg, a helyi tűzoltók modern, gazdaságosan üzemeltethető, és környezetbarát munkahelyeken láthassák el mindennapi szolgálatukat.

hirdetés

Hirdetés