Nyárias idő, szuper programok: ezt hozza a nyuszi húsvétra a pécsieknek

Nagypénteken elkezdődik a négynapos húsvéti szünet, amikor is együtt lehet a család. Az időjárás nyáriasra fordul, így nem kell azon törni a fejünket, hogy mit csináljunk a gyerkőccel otthon. Irány ki a szabadba, és mi is ajánlunk pár szuper programot a városban.

Március 29-én Az Expo Centerben Nagypénteki Veteránjármű Kiállítás és Börze lesz a pécsi Oldtimer Club szervezésében, ahol egy kis meglepetéssel is készülnek, ugyanis újra begördül az emeletes retró busz, “Bikarusz”, amin utazhatnak is pécsiek aznap. Erről korábbi cikkünkben részletesen írtunk.

Szintén nagypénteken nyitja meg újra kapuit a Mecsextrém Park a hosszú téli szünet után.
További információ a cikkben:

Március 30-án egy izgalmas húsvétváró programmal készül a Cella Septichora, római öltözetben és katonai felszerelésben fotózkodhatunk, VR-szemüvegek segítségével a 4. századba repülhetünk vissza, és korabeli társasjátékokat is kipróbálhatunk. Erről bővebben itt.

Március 31-én a Zsolnay-negyedben megcsodálhatjuk a kerámiákat, és akár saját magunknak is festhetünk csempét, medált vagy hűtőmágnest, amit azután haza is lehet vinni.

Helyszín: Kerámia terem, a Rózsaszín Zsolnay kiállítás és a Látványmanufaktúra bejáratánál.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Április 1-én igazi húsvéti programokkal készülnek a kicsiknek szintén a Zsolnay-negyedben, amelyről már korábban mi is írtunk:

Íme néhány program a teljesség igénye nélkül:

10 órakor Húsvéti Meseszőttes címmel Csernik Pál Szende gyermekműsorát élvezhetik a gyerekek.
11 órakor Tojáskereső detektívjáték lesz,  az E78 kávézónál, a Zsolnay-negyed területén valahol elrejtve különleges tojások lapulnak, ezt kell majd a kicsiknek megkeresni egy térkép segítségével.
17 órakor Gryllus Vilmos – Tavaszi daloskönyv című gyerekkoncertjét hallgathatják meg a picik.Hirdetés