Országos szűrővizsgálat: Péterffy Attila a pécsiek segítségét kéri

“Azt kérem, hogy amennyiben Pécs területéről kiválasztják Önöket a kutatásban való részvételre, tegyenek eleget a kérésnek, és segítsék a kutatást, ezen keresztül pedig a járvány leküzdését!” – írta Péterffy Attila polgármester kedden a Facebook-oldalán azzal az országos koronavírus-szűrővizsgálattal kapcsolatban, melyben a Pécsi Tudományegyetem is részt vesz. 

hirdetés
Uránia Mozi

Mint azt korábban megírtuk, egy reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer önkéntes bevonásával kezdett átfogó szűrővizsgálatba a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző egyetem. Baranya, Somogy, Tolna, Zala és Vas megyében a lakossági szűrést a Pécsi Tudományegyetem végzi el.

A pécsi egyetem is részt vesz az országos lakossági koronavírus-szűrésben

A tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 ember meghívással vesz részt az ország egész területéről – írtuk korábbi cikkünkben.

Nagyívű országos tesztelésbe kezdenek a magyar orvosi egyetemek

A szűrővizsgálaton nem kötelező részt venni, ugyanakkor a járvány leküzdését nagyban elősegíthetik a kiválasztottak, ha részvételükkel támogatják a kutatást. Erre buzdítja a pécsieket – pontosabban ezt kéri a pécsiektől – Péterffy Attila polgármester is, aki felhívását a Facebookon tette közzé kedden délután.

A városvezető által közzétett kérés:   

“Tisztelt pécsi polgárok,

az új koronavírus járvány kitörése óta számos alkalommal fordultam Önökhöz. Általában azt kértem, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, vagy éppen arról számoltam be, hogy Pécs önkormányzata nevében milyen intézkedéseket hoztam a járvány lassítása érdekében.

Ezúttal egy egészen másfajta kéréssel fordulok Önökhöz.

Magyarország Kormánya egy 18 ezer fő bevonásával zajló országos vizsgálatsorozatot végeztet. Az ország vezetésének célja ezzel az, hogy reprezentatív mintavételen alapuló kutatás segítségével kapjon minél pontosabb képet az új koronavírus járvány terjedéséről.

A Pécsi Tudományegyetem a négy magyarországi egyetem egyike, amelyek részt vesznek a vizsgálatok elvégzésében. A felméréshez véletlenszerűen választanak ki pécsieket is, a vizsgálat kérdőív kitöltésével, garat-, orr- és vérminta vételével történik.

Azt kérem, hogy amennyiben Pécs területéről kiválasztják Önöket a kutatásban való részvételre, tegyenek eleget a kérésnek, és segítsék a kutatást, ezen keresztül pedig a járvány leküzdését!

Minden ember, minden pécsi részvétele fontos!

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

Hirdetés