Pár nap és felbőgnek a motorok, közeleg az 55. Mecsek Rallye

A Pécs Nyitva turizmusélénkítő kampányában kiemelt szerepet játszó rali-hétvége várhatóan sok turistát vonz majd a városba – mondta a polgármester a versenyt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

hirdetés
Uránia Mozi

A tavalyi – nem mellesleg az év versenyének választott – Mecsek Rallye után a szervezők célja idén is a versenyzők és a közönség legprofibb kiszolgálása, ezért a programot is továbbfejlesztették. A június 23–25. között megrendezendő 55. Mecsek Rallye részleteiről Péterffy Attila polgármester, Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója és Markó Tibor, a verseny sportszakmai vezetője számolt be kedden, a Zsolnay-negyedben rendezett sajtótájékoztatón.

A Zsolnay-negyedben mutatták be a programot

Péterffy Attila a verseny fővédnökeként kiemelte, hogy a Mecsek Rallye nem csupán a hazai autósport egyik legnagyobb, több mint fél évszázados múltra visszatekintő eseménye, hanem egy igazi pécsi márka is, amely az évek során tudott változni, erősödni, fejlődni. Hozzátette, hogy a verseny a város szempontjából nagyon fontos, hiszen a Pécs Nyitva turizmusélénkítő kampányában kiemelt szerepet játszó rali-hétvége sok turistát vonz Pécsre és világszerte népszerűsíti a város „jelképének”, a Mecseknek a szépségeit.

Máté János elmondta, hogy a pécsi verseny szervezése hatalmas munka volt, amelynek költsége a világszinten megugrott árak miatt jelentősen emelkedett, a bevételek pedig csökkennek, szóval ez „nem egy egyszerű játék”, fogalmazott a PSN Zrt. vezetője. Megjegyezte, hogy szerencsére a támogatóik és a városvezetés a lehetőségeihez mérten sokat segítettek a rendezvény tető alá hozásában.

Péterffy Attila és Máté János

Markó Tibor a fentieket kiegészítette az aktuális Mecsek Rallye legfontosabb újdonságainak bemutatásával. A szurkolói zóna bevezetésével – ahol testközelben repesztenek az autók és „érezni lehet az égett féktárcsák szagát” – próbálnak meg versenyezni az internetes közvetítésekkel, közben pedig egyes versenyszakaszok megfordításával a sofőröknek és a navigátoroknak új kihívásokat adnak, ami nem csak számukra, hanem a nézőknek is új élményt jelentenek majd.

A versenykiírás már megjelent, ide kattintva érhető el.

A sajtótájékoztatón a versenyzők képviseletében részt vett még:

  • Lajtai Zsolt többszörös bajnok, Ford Sierra Cosworth
  • Ranga Péter magyar bajnoki futamgyőztes, Peugeot 208 R4
  • Velenczei Ádám magyar bajnoki futamgyőztes, Skoda Fabia Rally2
  • Kiss Norbert kamion-Európa-bajnok, control car – vendégművész

Képeink a sajtótájékoztatóról: