Önálló cégbe szervezi és Pécsen új irodával bővíti a Magyarországon elhelyezett informatikai támogatási központját az Aldi.

hirdetés
Uránia Mozi

A magyarországi központ biztosítja az Aldi Dél vállalatcsoport új informatikai rendszerének üzemeltetését és több ezer üzlet informatikai rendszerének zavartalan működését – írták.
Felidézték, hogy az Aldi 2013 óta már működtet informatikai központot Magyarországon: a biatorbágyi iroda feladatai az elmúlt 5 évben jelentősen bővültek, így mostanra magasabb szintű szolgáltatásokat biztosít, létszáma pedig több mint a kétszeresére – majdnem száz főre – bővült.

Az átszervezéstől az Aldi hatékonyabb informatikai segítségnyújtást és a cég növekedésének biztosítását várja.

A német üzlethálózat csütörtöki közleménye szerint az új szolgáltatóközpont legalább 50 új munkahelyet teremt a baranyai megyeszékhelyen.

Korábban egyébként már írtunk a pécsi munkahelyekről, ugyanis a választási kampányban előkerült a „nincsenek munkahelyek Pécsen” szlogen, mi pedig utánajártunk, hogy hol helyezkedhet el az, aki állást keres. Kiderült: sok helyen, de szükség van képesítésre, bár még 8 általánossal is van esély munkát kapni.

Az elmúlt időszakban több pécsi gyár, üzem is közölte, bővíteni kíván, ehhez nagy számban van szüksége új munkaerőre. Új munkatársakat keres Pécsett a Hauni Hungaria Gépgyártó, az autóipari beszállító Honsa, az amerikai hangtechnikai cég, a Harman, a BAT dohánygyár, a szolgáltató-informatikai ágazatban tevékenykedő ITSH és az Unisys, a német Bader-csoport pécsi üzeme, a textilipari Rovitex vagy éppen az E.ON, most az Aldi is bejelentette, hogy városunkban terjeszkedne.