Február kilencedikén kezdődik az év legszerelmesebb programsorozata, a Házasság Hete. A rendezvénynek köszönhetően megtudhatják a pécsi párok, hogy mi a hosszú, boldog házasság titka, tanulhatnak kapcsolaterősítő társasjátékokat, de számos kedvezményre is jogosultak lesznek a házastársak a több mint egy hét ideje alatt.

Ahogy minden évben, idén is országszerte és a határon túl több száz programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára. A Magyarországon 12. alkalommal megrendezett hét egyre népszerűbb, több mint hetven település, több száz eseménnyel csatlakozott a kezdeményezéshez idén is. A pécsi, „Randevú egy életen át” elnevezésű rendezvénysorozat során remek előadásokon, színdarabokon, játékos programokon vehetünk részt a Pécsi Egyházmegye, Házas Hétvége Közösség, Borostyán Egyesület, Anyabárka, Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület és a Pécsi Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével.

hirdetés
Uránia Mozi

Rengeteg színes program lesz a házasoknak!

Február 9-én a Házasság Világnapja ünnepével kezdődik a hét. Délelőtt 11-kor a pécsi székesegyházban lesz a szentmise, de ezzel még nem ér véget a nap, hiszen további programok lesznek a Magtár Látogatóközpontban, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületnek köszönhetően.

Február 11-én, a Magtár Látogatóközpontban 17.30-kor lesz a „Segítség, megnősültem!” színházi előadás Pindroch Csaba színművész közreműködésével. Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezért a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületnél mindenképpen iratkozzunk fel időben.

Február 14-én szintén a Magtár Látogatóközpontban hallgathatunk előadást dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta jóvoltából, „Kulcsok a párom szívéhez” címmel. A 18.00-kor kezdődő programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

– Az előadás olyan házastársaknak, vagy tartós, elkötelezett párkapcsolatban élőknek szól, akik „muníciót” keresnek a kapcsolatukhoz. Az előadáson eljátsszunk a gondolattal, hogy mi történne akkor, ha egy valóságshowkból ismert villába zárnánk a párokat, hogy vajon ilyenkor „katasztrófapárokká”, vagy „mesterpárokká” változnának, de arról is fogunk beszélni, hogy jó férjnek vagy feleségnek nem születni kell, hanem megtanulni azzá válni. A témákat igyekszem gyakorlatias módon bemutatni – árulta el lapunknak Mihalec Gábor.

Február 16-án, szombaton a Magtár Látogatóközpontban egy interaktív, hatállomásos játékos feladatsort járhatunk végig életünk párjával, délután 3 és 5 között. A Házas Társas esemény kifejezetten a kisgyermekes házaspároknak szól.

– A Házas Társas programon egy hatállomásos játékos feladatsort „kell megoldaniuk” a részt vevő házaspároknak. A megoldandó feladatok kitérnek a megismerkedéstől, a hétköznapokon át egészen a gyerek születéséig, és az azon túli időszakra. Lesz szó intimitásról, családról és összetartozásról, mindennek a célja, hogy a mindennapokból kiszabadulva, újra foglalkozzunk egymással – árulta el lapunknak Till Judit, az Anyabárka egyik vezetője. Hangsúlyozza, hogy az esemény alatt lesz gyermekfelügyelet is, a játék végén pedig a résztvevőket megáldják.

Február 17-án Farsangi Bál lesz 19 órától Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiumában, másnap a pécsi székesegyházban lesz 17 órától szentségimádás a házaspárokért, családokért, 18 órától pedig szentmise lesz, ahol sor kerül a házaspárok megáldására és agapéra is a Pécsi Püspökségen.

A Házasság Hetén azonban nem csak programok lesznek, hanem kedvezményeket is igénybe vehetnek a pécsi házasok. Többek között, a „Kéz a kézben félpénzen” projektnek köszönhetően 50 százalékos kedvezményben részesülnek a párok a Pécsi Állatkertbe szóló belépőjegyekre, a pécsi Janus Pannonius Múzeum kiállítótereibe és a Pécsi Püspökség turisztikai helyszíneire is.

Még mindig teljesíthető az év legizgalmasabb kihívása!

Végül, de nem utolsósorban ne felejtsük el a Szerelmi Kalandtúrát sem! Idén ötödik alkalommal szervezi meg a Pécsi Egyházmegye, a Borostyán Egyesület és a Házas Hétvége Közösség egész Baranya és Tolna megyében a Szerelmi Kalandtúrát, aminek az a célja, hogy játékos feladatok segítségével kerüljenek újra egymáshoz közel a házastársak, élettársak, szerelmespárok. A Házasság Hete programsorozat részeként öt könnyűnek hangzó, mégis nehéz feladatot kell teljesíteniük a szerelmeseknek, titkos meglepetésfeladattal, és párunkról szóló kvízzel január 19. és február 11. között, amit egy speciális menetlevél segítségével járhatnak végig. Erről bővebben itt írtunk! 

Hirdetés