Pécsi LMP: a DK-sok ködben élnek, az MSZP meg csak rombol

Nem kicsit szállt bele a DK-ba és annak szavazóiba Kóbor József pécsi LMP-s politikus, aki a Facebookon írt erős kritikát a baloldali pártokról, nem kímélve az MSZP-t sem. Szerinte az ellenzék is szét akarta őket verni. Mint emlékezetes, a DK-sok korábban azt írták róla, hogy még a villanykapcsolót sem találja meg. 

Az LMP pécsi önkormányzati képviselője szerint a 2018-as országgyűlési választások „kiemelkedő eredményei után” az LMP-t nagykalapáccsal kívülről és belülről próbálták szétverni: „kívülről elsősorban az MSZP-DK gyűlöletkampánya, amely a saját választási kudarcukért a felelősséget az LMP-re próbálta tolni”. Mint írta, a Gyurcsány Ferenc pártjára szavazók körülbelül ugyanolyan ködben élnek, mint a fideszesek.

A belső okok között azt emelte ki, hogy a pártjukban olyan emberek kerültek meghatározó pozíciókba, akik emberileg és politikailag is alkalmatlannak bizonyultak, „kárt okozó módon, a szétverés szándékával tevékenykedtek és távoztak tőlünk”.

Neveket ugyan nem említ, de az LMP vezetői, így Szél Bernadett és Hadházy Ákos is viharos körülmények között ment el a párttól, és ők vasárnap este „véletlenül” már a Momentum Mozgalom eredményváróján voltak.

Kóbor arról is beszélt, hogy szerinte mire sikerült az identitáskeresést lezárni a „zöld” irányvonal tisztázásával, már nagyon késő volt.

Az MSZP-t és a Momentumot multicégek támogatják – állítja

Az MSZP-vel kapcsolatban megemlíti még, hogy a párt lassú szétesése tovább tart, de „ahhoz azonban még elég erősek – főleg a médiájuk – hogy romboljanak”. Ráadásul azt is állítja, hogy a zöldeket „nem támogatják multicégek – mint például az ALDE-n keresztül a Momentumot, vagy a STRABAG-on keresztül az MSZP-t korábban”.

Úgy látja, hogy folytatni kell a munkát, levonni a tanulságokat, készülni az önkormányzati választásokra, és mindezek ellenére összefogásról beszél, és konzultálna Mellárékkal.

Mint ismert, Mellár Tamás, az MSZP-P-frakciószövetség tagja legutóbb elárulta, hogy a pártok embereit, jelöltjeit szeretnék a civil szervezet égisze alatt indítani. Vagyis civil köntösbe bújnak, és ellenzéki győzelem esetén frakciókra bomlanak. Hogy még nagyobb legyen a zűrzavar, Mellár totálisan alkalmatlannak tartja az MSZP-DK-Momentum polgármesterjelöltjét, aki pedig lekezelően beszélt a professzorról.

Mint ismert, a helyi DK-elnök, Kunszt Márta már egy tavaszi DK-ülésen arról is beszélt, hogy nem tartják fontosnak, hogy az LMP is az összefogás része legyen, s Kóbor Józsefről, a párt pécsi önkormányzati képviselőjéről azt mondta: „Ilyen elvont ember, gyakorlatilag nem találta meg a folyosón a villanyt.”

Hirdetés