Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg a pécsiek egyik nagy kedvencét a Zsolnay-negyedben, február 8. és 9. között jön a Csokoládé Karnevál! Annyit pedig már most elárulhatunk, hogy a program most sem lesz piskóta. 

Mosonyi Éva, a pécsi Csoko-Láda Csokibolt tulajdonosa és a patinás esemény szervezője a karnevál kapcsán tartott sajtótájékoztatón elárulta, természetesen idén is gondoltak a családokra, így a legkisebbeknek is tartanak különböző, nyilván a csokival kapcsolatos kézműves foglalkozásokat a kétnapos rendezvényen: többek között festhetnek és gyurmázhatnak majd az édességekkel a gyermekek, de készülnek csokis memória- és logikai játékokkal is nekik.

Szüleik addig nem csak kóstolhatnak, de érdekes előadások és kiállítások is várják őket csokoládé témakörben, mint például a csokoládépapír-kiállítás. A szervező úgy fogalmazott, kollégáival arra törekednek, hogy a karnevál minden pillanata élmény lehessen a résztvevők számára.

Ahogy az lenni szokott, idén is készülnek újdonságokkal: a Pécsi Borozóval karöltve a must és a csokoládé kombinációját mutatják majd be, az esemény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf lesz, aki szintén izgalmas finomságokkal várja a csokiimádókat. Az pedig csak hab a tortán, vagy inkább a forrócsokin, hogy pécsi művészeket hívtak meg a karneválra, akik háromkilós fehér csokoládétömbökre fognak festeni a programok alatt.

Fodor Pál, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar 3D-szakértője a sajtótájékoztatón szintén nagy bejelentést tett: idén először, igazi csokoládéból készülnek majd érdekességek 3D-technológia segítségével, így már csak ezért is érdemes ellátogatni az eseményre.

Ilyen hatalmas fehércsokidarabokon születnek majd meg a műalkotások
Mosonyi Éva és Fodor Pál a sajtótájékoztatón
hirdetés

Hirdetés