Megvan rá a pénz, már folyamatban van a közbeszerzési eljárás, ennek végén kiderül, hogy pontosan mikor vonulhatnak fel a munkások az Árpád fejedelem iskolaközpont teljes felújítására.

hirdetés
Uránia Mozi

A teljesen nyilvános, bárki által elérhető uniós közbeszerzési oldalakon is látható, hogy már folyamatban van az az eljárás, amelynek a vége a pécsi Árpád fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújítása lesz.

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ez az épület a szocializmus alkonyán épült, tehát viszonylag fiatal iskoláról van szó. Viszont kimondható, hogy kontár módon készült el, az IMS-technológia miatt már most teljes felújításra szorul.

– A szocialista városvezetéstől három életveszélyes, IMS-szerkezettel készült intézményt örököltünk, amelyek korszerűsítésére rendkívül komoly összeget, 2 milliárd forintot kellett előteremtenünk – hangsúlyozta Csizi Péter. – Az épületek közül kettőt – a Testvérvárosok terei intézményt és az Illyés Gyula Általános Iskolát – teljeskörűen felújítottuk az elmúlt időszakban, egyben jeleztük, hogy az Árpád fejedelem iskolán a sor.

Ezen intézmény esetében elkészültek a tervek, rendelkezésre áll a közel félmilliárdos forrás is. Már a kivitelező kiválasztása van folyamatban jelenleg, így a közeljövőben, a közbeszerzési eljárás végén kiderül az is, mikor tudnak munkába állni a szakemberek és mikorra tudnak végezni az épület korszerűsítésével.

1 hozzászólás

Comments are closed.