Rudolf Péter: „egy pécsinek nem kell bemutatnom, mit érzek ide érkezve”

Biztos, hogy mindenki ismeri a Magyarország Kiváló Művésze-, Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színész-szinkronszínész-rendezőt, Rudolf Pétert. Néhány hónapja találkozhattak is vele a pécsiek, mikor szintén díjnyertes feleségével, Nagy-Kálózy Eszterrel a Pécsi Cirfandli Esték egyikének vendégei voltak. Most rendezőként látogatott ide az október 15-én 60 éves Rudolf Péter. Elcsíptük egy rövid interjúra, ahol megkérdeztük, mi a véleménye a városról. 

Korábbi évfolyamtársa, a Pécsi Nemzeti Színház művészeti vezetője, Méhes László, valamint Rázga Miklós színházigazgató kérték fel Rudolf Pétert első pécsi rendezésére. A nagyszínházban debütál december 6-án Moliére vígjátéka, Az úrhatnám polgár, melyet a színész-rendező úgy jellemzett: több művészeti ág találkozik benne, például balett és kórus is felbukkan majd, helyenként pedig a commedia dell’arte elemei. Fontos témát dolgoz fel, hogy hogyan bolondul meg egy ember a pénztől, ami egyébként mindenféle korszakban és történelmi helyzetben ismerős szituáció, emelte ki.

– Rögtön igent mondtam a megkeresésre, annak ellenére, hogy elég sokat játszom és így kicsit nehéz a sok jövés-menés. Nagyon szeretem Pécset, és annak is nagyon örültem, hogy Moliére-darabot rendezhetek. Először videók alapján ismerkedtem az itteni társulattal, hiszen az életritmusom sajnos nem engedi, hogy sok időt töltsek vidéken, pedig szívesen lennék itt többet. Aztán megbeszéltük a szereposztást is, és egy hete érkeztem végül a városba. Nagyon élvezem a munkát, klassz segítőim is vannak – mondta el lapunknak Rudolf Péter.

A városban a Mecsek közelségét, a klímát, az épületeket kedveli leginkább, mint mondta. Azt is hozzátette, az utóbbi időben rengeteget fejlődött Pécs, a belváros és a Zsolnay-negyed „világszínvonalú szépségű”, fogalmazott.

– Azt gondolom, egy pécsinek nem kell magyarázni, mit érez az ember, mikor ide érkezik. Szeretem, hogy a város rendben van, ahová nézek, minden minőségileg rendbe lett hozva – tette hozzá végezetül.

Hirdetés