Súlyos beteg lány álma vált valóra: születésnapjára pécsi „cicaterápiát” kapott

Az izomsorvadásban szenvedő Dóri másfél éve a pécsi Gyermekgyógyászati Klinika lakója, és november 24-én töltötte be a 18-at. Születésnapi kívánsága nem volt más, mint cicát simogatni. Ezt pedig a kórház dolgozói a Nevetnikék Alapítvány és a Purrfect Cat Cafe segítségével boldogan teljesítették, persze megfelelő elővigyázatosság mellett. 

Az alapítvány és a kávézó is megosztotta a különleges, szívmelengető történetet a közösségi oldalán, mellékelve néhány imádni való fotót a négylábúak és Dóri találkozásáról. A két cica egyike egyébként az alapítvány önkénteséé, a másikuk pedig a macskás kávézó lakója.

hirdetés

„Karmi gyorsan megnyugodott, Dóri tenyeréből evett, majd szépen lefeküdt mellé és nézelődött, Brian előbb a termet szaglászta körbe, mert szokatlan volt neki a helyzet, de végül gazdái öléből ő is összebarátkozott Dórival. Hát így vált felnőtté Dóri a gyerekklinikán…” – foglalták össze az alapítvány oldalán a történteket.

– Alapvetően mi önkéntesként járunk be a gyerekklinikára játszani a gyerkőcökkel, és innen ismerjük Dórit is. Puhatolóztunk, ő erre vágyott, és mi titokban szerveztük, úgy gondoltuk, meglepjük vele, és sikerült. A második óra végére már vigyorgott – nyilatkozta az alapítvány tagja lapunknak.

A pécsi macskás kávézó közösségi oldalán pedig azt írták az esettel kapcsolatban: „úgy gondoljuk, hogy az élményszerzés a legnagyobb érték az életünkben, hiszen amit átélünk, azt már senki nem veheti el tőlünk.”

A vendéglátóhely tulajdonosa továbbá elmondta lapunknak, hogy szerinte leírhatatlan érzés olyan élményt adni a másiknak, amivel jobbá, szebbé tehetjük a napját, akár ilyen kis cselekedetekkel.

– Köszönjük a gyerekklinikának és a dolgozóinak is, hogy megengedték és együttműködtek, hogy Dórinak legyen egy szebb napja. Nagyon nagy örömmel tettünk eleget a felkérésnek és örülök, hogy megismerhettem Dórit, aki egy kedves, okos lány – tette hozzá Lajtman Klaudia. Hozzátette, a kórházi látogatás után párja úgy fogalmazott, jó érzés volt látni, hogy egy számukra apró cselekedettel mekkora örömöt tudtak okozni másnak.

Hirdetés