Egyszerűen felrobbant az internet a kutyakocsival járó tacskó, és a gerincvelő-izomsorvadással született, gyönyörű pécsi kisfiú, Zente felvételétől. A képen a kutyus és a kisfiú saját kerekesszékeikben ülve játszanak, és felhőtlenül boldogok. Mert az élet nem csak a két lábon járásról szól!

hirdetés

Mint ahogy arról korábban már részletesen beszámoltunk, Zente súlyos genetikai rendellenességgel, gerincvelő-izomsorvadással (SMA, Spinal Muscular Atrophy) született, mely akár nagyon korán halálos kimenetelű is lehet. A bükkösdi család speciális kezelésekre hordja a kisfiút, de ezek természetesen nagyon drágák. Sok pécsi segített nekik korábban is, de a Pécsi Balett és a PTE Sportiroda kezdeményezésére a város szinte összes táncosa és sportolója is beszállt az adománygyűjtésbe.

Alig egy-két napja jelent meg egy szívszorító bejegyzés a Facebookon, melyben Zente édesanyja, Tóth Krisztina számol be arról, hogy a boldogság nem a két lábon járáson múlik.

– Hétéves Fruzsi kutyánk porckorongsérvet kapott még februárban. Azonnal felvittük Budapestre, ahol szakszerű segítséget kapott, és rögtön megműtötték. Azóta jár Fruzsi gyógytornára, mindeközben szükség volt egy kutyakocsira, aminek segítségével járhat, futhat, és akár még játszat is Zentével. Egy ilyen pillanatot örökítettünk meg Pinczés Alexandra fotóssal – meséli Tóth Krisztina.

Lapunk kérdésére elárulta, hogy szerencsére Zente is jól van. Jelenleg hatalmas mozgásfejlődési ugrásban van, ugyanis hason fekve már fel tudja emelni a fejét, sőt, saját erőből már fel tudja tolni magát, pedig nemrég még a cumisüveget sem volt képes egyedül megtartani. Az édesanya bizakodik, Zentének a következő lépés a kúszás, mászás megtanulása lesz.

Íme a poszt, melyet közel 7 százan like-oltak: