Telex: Napokon belül bejelenthetik a terasznyitást és a rendezvényekre vonatkozó enyhítéseket

Ha a Telex értesülései pontosak, akkor nemsokára komoly enyhítés jön.

hirdetés
Uránia Mozi

A Telex információi szerint vagy a csütörtöki kormányinfón, vagy Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában jelenthetik be az újabb járványügyi enyhítéseket.

Mint írják, bejelenthetik a vendéglátóhelyek teraszainak nyitását, valamint egy májusi időpontot is, amikortól oltási igazolvánnyal már lehetne kulturális intézményeket vagy rendezvényeket látogatni.

A Telex ugyan hivatalos megerősítést nem kapott a fentiekre, de úgy tudják, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség egy olyan előterjesztésen dolgozik, aminek a célja, hogy minél hamarabb kinyithassanak a teraszok, és lehessen újra rendezvényekre járni.

A Telex forrásai szerint hamarosan bejelenthetik, hogy

  • április 19-től, tehát az általános iskolák nyitásának napjától kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai,
  • valamikor májustól pedig ismét lehet rendezvényekre és más helyekre járni, ha van oltási igazolványunk.

A lap szerint a rendezvények esetében május 1-10. közötti időpontot lehet hallani, de úgy tudják, hogy ebben a témában sokkal óvatosabbak még a becslések, és elképzelhető, hogy csak május második felében történik meg a nyitás a klubok, fesztiválok és más rendezvények felé. A terasznyitásról viszont úgy tudják, hogy már jövő héttől megtörténhet.

Mint ismert, Orbán Viktor korábban, április elején arról beszélt, hogy ha eléri a beoltottak száma a 3-3,5 milliót, akkor következhetnek az enyhítések.

Orbán: újabb mérföldkő, elértük a 3 millió beoltottat

További részletek a Telex cikkében találhatók.