Érdemes átböngészni a város honlapjának Facebook-oldalán található eseménynaptárat, hiszen 2024-ben is rengeteg izgalmas programra lehet számítani.

Ahogy azt korábban megírtuk, a város hivatalos oldala (pécs.hu) nemrég megosztott egy új, részletes, átlátható eseménynaptárat a Facebookon, amelyben már megtalálhatjuk az idei legnagyobb, legjobb programokat.

– Kulturális alpolgármesterként kiemelt célom, hogy a helyi programok a lehető leginkább láthatóvá váljanak. Ezért hoztuk létre a város honlapján található eseménynaptárat, amelyben szinte az összes – a pécsiek és turisták számára egyaránt érdekes – pécsi program helyet kap. Mint az látható, a 2024-es legfontosabb, legnagyobb események időpontja már megvan, a kisebb rendezvények időpontját pedig ezekhez igazítják majd a szervezők – mondta Zag Gábor alpolgármester.

Kiemelte, hogy a városvezetés arra törekszik, hogy minden évben gazdag programsort kínálhassanak a pécsiek és az városba látogató turisták számára, és így lesz ez idén is.

– A kínálatot tudatosan és átgondoltan alakítjuk ki, ennek módja pedig az, hogy a pécsi kulturális intézmények és cégek külön-külön elkészítik az adott évre vonatkozó, saját programtervüket. Ezeken a terveken egyébként már az előző év őszén dolgozni kezdenek. Ezt követően megindul egy többlépcsős egyeztetési folyamat az érintett szakmai szereplők között, annak érdekében, hogy ne forduljanak elő átfedések és ütközések a tervezett programok között – mondta.   

Az említett kalendáriumot érdemes átböngészni, hiszen 2024-ben is rengeteg izgalmas programra lehet számítani. Májusban jön például a Pécsi Egyetemi Napok, a városi gyereknap, az igazi fesztiválszezon pedig a Zsolnay Piknikkel, a Sétatér Fesztivállal és persze az elmaradhatatlan fényfesztivállal robban be. Érkezik a Múzeum Utca+, a Kovász és a Szamárfül családi fesztiválok, ősszel pedig a PécsLIT irodalmi feszt, a harmadik tangófesztivál, a Pécsi Napok, majd az év az adventi kézműves- és mesevásárral és a szilveszteri bulival ér a véget.

Hirdetés