Új frakciószövetséget alapított a városvezető koalíció

Szombaton a pécsi önkormányzatban helyet foglaló négy frakció (DK, Jobbik, MSZP, Öt Torony) közös közleményben jelentette be, hogy Pécs Jövőjéért néven új frakciószövetséget alapít.

Miután a Mindenki Pécsért Egyesület csütörtöki éves közgyűlésén megvonta neve használati jogát a városvezető koalíció azon tagjaitól, akik megszavazták az új frakciószabályzatot, a városvezető szövetség négy frakciója, a DK, a Jobbik, az MSZP és az Öt Torony összesen 14 képviselője mostantól Pécs Jövőjéért néven frakciószövetségben fog dolgozni. A városházán helyet foglaló három momentumos képviselő, és Bognár Szilvia, korábbi alpolgármester tovább használja a Mindenki Pécsért nevet.

A frakciószövetség közleménye:

A Mindenki Pécsért Egyesület szerepe az elmúlt években történelmi volt. Arra szövetkeztünk, hogy elzavarjuk a koncepciótlan, enyves kezű és inkompetens fideszes városvezetést. És arra, hogy adjunk Pécsnek egy lehetőséget, hogy még jobb hely legyen, egy prosperáló város, ahonnan nem elmenekülnek a lakói, hanem ahol boldogan és jól élnek.

Ezen az úton elindultunk, a városból megállt az elvándorlás, az első másfél évben számtalan új munkahelyet létesítettünk és végre nem adósodunk tovább. A fordulat megtörtént, küldetését az egyesület teljesítette.

Nekünk, a városvezetésnek, és a többséget adó képviselőknek azonban sok munkája van még. A Pécsiek bizalmát nem csak megszerezni kell, hanem meg is kell tartani. A város, amit elképzeltünk még messze nem az, mint amit látni szeretnénk!

A város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öt Torony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért!

Köszönöm mindazt, amit eddig elértünk, egyben sok sikert kívánok az Egyesületnek a további munkájában.

Pécset vezetni nem csak óriási kihívás, de hatalmas felelősség is. Ennek tudatában fogunk tovább dolgozni, Pécs jövője érdekében.

Üdvözlettel,

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Pécs Jövőjéért frakciószövetség
DK
Jobbik
MSZP
Öt Torony”

Hirdetés