Újabb 225 milliós kedvezménycsomaggal segíti bérlőit a Pécsi Vagyonhasznosító

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) a koronavírus-járvány miatt 2020-ban két lépcsőben, összesen 300 millió forint kedvezménnyel segítette bérlőit. Most jön a harmadik csomag, ezúttal összesen 225 milliós értékben – adta hírül a városi cég közleménye.

hirdetés
Uránia Mozi

A PVH arról számolt be, hogy ahogyan a koronavírus okozta veszélyhelyzetben már
több alkalommal is tette, folyamatosan nyomon követi a helyzet alakulását és szem előtt
tartva a pécsi vállalkozások többségének nehéz helyzetét kedvezményeket nyújt számukra.

A tavalyi évben nyújtott két kedvezménycsomag után idén egy harmadikkal igyekeznek segíteni bérlőiknek. Ez kifejezetten a kormányrendelettel nem érintettek számára biztosít 10-80 százalék közötti engedményeket. Kiemelt támogatásra ezúttal a nonprofit szervezetek, illetve azok a vállalkozások számíthatnak, akik a nyitvatartási idejük csökkentésére kényszerültek, vagy akiknek a turizmus, az idegenforgalom, a belföldi és külföldi egyetemisták elmaradása miatt a forgalmuk csökkent, azaz jellemzően a belvárosi üzletek bérlői.

A legújabb kedvezményes díjkonstrukciós csomag összesen 923 bérlőt érint, 225 millió forint összegben.

Ugyan a bérlőkkel kötött szerződés lehetőséget ad rá, ám a szerződésben foglalt díjak
esedékes indexálásától (fogyasztói árindexszel történő emelésétől) 2021-ben a veszélyhelyzet teljes idejére a PVH eltekint. A fenti intézkedéseken túl a vagyonhasznosító továbbra is lehetőséget nyújt teljes bérlői körének fizetési határidő hosszabbításra, illetve részletfizetési megállapodásra, mellyel már sokan éltek is.

A PVH fenntartja és akkor is adja ezeket a kedvezményeket, ha június 30. előtt a kormány feloldaná a korlátozásokat, így segíti a helyi cégek talpra állását. A bérlőknek semmi teendőjük nincs, a PVH minden kedvezményben érintett bérlőjét értesíti.