Újra útjára indul a Kodály Talent, a kollégiumok közötti tehetségkutató

Horváth Norman, a tehetségkutató szervezője az 1. Talent végén azt ígérte, hogy újra megrendezik a következő tanévben. A szervező a napokban publikálta a felhívást a versenyről.

– Azt gondolom, a Kodály Talent várakozásainkon felül teljesített az idei tanévben. A diákönkormányzati elnöki “pályám” végezetéig mindenképpen tervem volt újra megrendezni ezt a tehetséges diákoknak szóló rendezvényt, ami talán hagyománnyá nőheti ki magát. Fontos változás, hogy az idei szériában bármely Baranya megyei kollégium tanulója nevezhet bármilyen versenyszámmal szeptember 20-ig. Azt gondolom, nem elégszer hangsúlyozzuk azt, hogy ez egy diákrendezvény. Fantasztikusnak tartom a kollégium DÖK csapatainak példátlan összefogását, a diákszervezetek együttműködését. Hatalmas sikert ígért az előző verseny, reméljük az idei széria is felülmúlja várakozásainkat – mondta Horváth Norman főszervező.

Felhívás:
Az előző tanév sikerén felbátorodva a 2019-20-as tanév során is megrendezik a Kodály Talent tehetségkutatót. A tehetségkutató verseny Pécs életében kiemelkedő és egyedülálló program a kollégiumok között. Idén lesz némi változás a korábbi versenyhez képest.
Főbb változások:
• A Kodály Talent Tehetségkutatóra bármely Baranya menyei kollégium tanulója nevezhet.
• Bármilyen műfajú produkcióval lehet nevezni.
• Csapatok és egyéni produkciók is versenyezhetnek egymással.

Nevezési határidő: 2019. szeptember 20. 
A NEVEZÉS DÍJTALAN!

Leírás:
A tehetségkutató három fordulóból áll, az első fordulót minden kollégium saját maga szervezi meg 2019. október 31-ig. A kollégiumok korlátlan számú versenyzőt juttathatnak tovább a középdöntőbe. Azt kérik tőlük, hogy a fordulók időpontját a szervezőkkel előre egyeztessék, ugyanis egy előre kijelölt zsűri fog értékelni az elődöntőkön.

A középdöntőn, amit 2019. december elején szerveznek meg a továbbjutott versenyzők újra összemérik tudásukat, ennek egy pécsi kollégium ad majd otthont. A zsűri döntése alapján arányosan foglalhatnak helyet székeken azok a versenyzők, akiket a zsűri érdemesnek tart a döntőre. A középdöntőből a zsűri tizenkét versenyzőt juttat tovább a döntőre, amit 2020. január végén fogunk megrendezni, így elegendő felkészülési idejük lesz a versenyzőknek.

Nevezési feltételek:
• Baranya megyei kollégium tanulója
• 15. életév betöltése
• szülői hozzájárulás

A szervezők kérik szem előtt tartani, hogy a versenyről kép és videófelvétel, illetve interjú is készül.

A nevezési lapon kategóriaként jelölhető:
• zene,
• tánc,
• ének,
• vers és próza,
• illetve egyéb kategória. Amennyiben valaki az egyéb kategóriát jelöli meg, szíveskedjen mellé írni, hogy pontosan mi a versenyszám.

Nevezés:
A jelentkezési lap kitöltötten, aláírva kérjük eljuttatni a kodaly.talent.2@freemail.hu emailcímre, vagy az adott kollégium DÖK vezetésének!

Kérdés esetén:
Horváth Norman, a Kodály Talent szervezője.
Tel.: 06 30 505 2934
Email: horvathnorman@freemail.hu