Szeptember 27-én, a turizmus világnapján ingyenes vezetett séták és számos kedvezményes program várja az érdeklődőket: pécsieket és turistákat egyaránt. Az önkormányzat összegyűjtötte a legjobbakat!

hirdetés
Uránia Mozi

A Tourinform iroda elől reggel 9 órakor induló ingyenes belvárosi idegenvezetés különlegessége, hogy a Városháza tornyából látható csodálatos panoráma megtekintésével ér véget.

hirdetés
Uránia Mozi

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága a Pintér-kertben várja sétára az érdeklődőket, ahol a közelmúltban átadott Mecsek Kiállítás megtekintése is szerepel a programban.

A NÖF szervezésében Török séta a tabakosok városában címmel indul egy igazán érdekes hosszabb séta mely a Kórház téri Jakováli Haszán dzsámitól egészen a Tettyéig átszeli a várost. A török időkről lesznek hallhatók történetek, érdekességek.

A Littke Pezsgőgyár szerteágazó pincerendszerének felefedezésére invitálja a kíváncsi érdeklődőket Szilágyi Zsuzsanna idegenvezető. Szó esik majd a pezsgőkészítési eljárásokról és egy ponton izgalmas zseblámpás túrává változik a séta.

A Zsolnay Szakképző Centrum diákjai segítségével a kereskedelem, vendéglátás, turizmus fejlődése nyomába eredhetnek a kíváncsi érdeklődők a Szigeti városrészben.

A Janus Pannonius Múzeum Igazgatósággal társulva a Csontváry 170 kiállítás képei között a belépőjegy megvásárlása mellett ingyenes tárlatvezetéssel kedveskednek a diákok.

A Zsolnay-negyed helyszínein 990 forintért látogathatják a résztvevők az egyes kiállításokat.

A Mecsekerdő délutáni-esti programokat kínál: a Mecsextrém Parkban éjszakai bobozás és a tavasszal nyitott Mecsek Discovery Centerben – MecseXplorer kiállítás várja a felfedező kedvű családokat egy izgalmas és interaktív délutáni kalandra.

A programokról részletes leírást és bővebb információt itt találhatunk.

Hirdetés