Már csak két nap, és itt a szerelmesek ünnepe, Pécsen pedig ahogy megszokhattuk, rengeteg program teszi még szebbé a napot: előadások, rendhagyó randik, tárlatvezetés, mozi, vásár, és még sorolhatnánk. Egy szinte biztos: február 14-e lesz a pécsi párok kedvence.

A Zsolnay-negyed is készül már az év legromantikusabb napjára (vagy inkább havára), méghozzá rengeteg színvonalas programmal mindazoknak, akik már megtalálták a párjukat, és azoknak is, akik még keresik! Dr. Mihalec Gábor párkapcsolati előadásán a viharálló szerelem hét titkát ismerhetik meg az érdeklődők, lesz szelfiautomata, rapid randi három korosztálynak, a Valentin-napi moziban az örök klasszikust, A szerelem hálójában című filmet nézhetik meg kedvesük kezét szorongatva. A negyedben emellett a párok egy varázslatos planetáriumi bemutató részesei is lehetnek a csillagos ég alatt.

Ha meglepnétek a párotokat, vagy egy jó randihelyet kerestek, és közben megismerkednétek egy titokzatos világgal, akkor töltsétek a Valentin-napot a Pécsi Állatkertben! Mikor bezár a zoo, kezdődik valami különleges…

Gyere el február 14-én a könyvtárba és randizz egy könyvvel! A cím titok, csak egy idézet vagy a vakszerencse segít abban, hogy kivel töltöd az estéd – szól a Csorba Győző Könyvtár Valentin-napi felhívása. Négy találkahelyet is megadtak: Tudásközpont, Apáczai-könyvtár, Kertvárosi és Várkonyi fiókkönyvtár.

A Janus Pannonius Múzeum egyik legnépszerűbb tárlata az op-art művészet atyjának, a pécsi születésű Victor Vasarely műveinek kiállítótere, ahol a korai reklámgrafikáktól kezdve a színek téri hatására építő, nagyméretű festményeken át a textilképekig számos alkotás látható. Művészetkedvelőknek kihagyhatatlan program lehet a múzeumlátogatás február 14-én, ráadásul az élményhez az intézmény egy akcióval járul hozzá: Valentin-napon a párok egy jeggyel, vagyis fél áron nézhetik meg a JPM Vasarely Múzeumot.

A Pécs Plaza idén egy izgalmas nyereményjátékkal készült a pároknak, melyen nem kell más tenni, csak Valentin-napi szíveket számolni, követni az egység Facebook-oldalát, és lájkolni az alábbi posztot:

És hogy mit is lehet nyerni? A hangsúly az élményeken van: vacsi, mozi, édes meglepetések, desszert…

Nem mindennapi vásárral kedveskedik a pécsieknek az új vásárcsarnok, február 13-én és 14-én csupa jó, az ünnephez kapcsolódó ajándékot vásárolhatunk: gyönyörű tavaszi hagymás virágokat, finomságokat, vagy például szívecskés és mosolygós arcocskás sütikiszúrókat. A részletekért keressétek a csarnok honlapját vagy közösségi oldalát.

Pécs vendéglátóhelyei a szokásokhoz híven idén is extra ajánlatokat hoznak Valentin és Bálint napjára. A cukrászdák és éttermek választéka most igazán bőséges az egészséges falatoktól kezdve a „dekadens” menüsorokig, édességekig. Persze a szépség is központi kérdés lesz, piros, rózsaszín dekorációk és ételkülönlegességek csábítják majd szinte mindenhol a vendégeket. Érdemes körülnézni (és időben foglalni)!

Az idei Bálint-napi duplakoncert a szerelemből elköteleződésbe átalakuló kapcsolatok előtt tiszteleg a zenével: a zenekar válogatást ad az elmúlt évek zajos sikert aratott műveiből, örökzöldekből. Veres Mónika Nika az ABBA és Frank Sinatra dalai mellett Barbra Streisand és a legendás Tina Turner alakját idézi meg. Vass András bravúros hangszerelése és Illényi Péter kiforrott dirigálása pedig újra lázba hozza majd a Pannon Filharmonikusokat – írja ajánlójában a PFZ.

A február 15-i koncertre még vannak helyek!

Hirdetés