Volvo-gate: lezárták a nyomozást, de még nem történt vádemelés

Sajtótájékoztató 2015-ben: Páva Zsolt, Pécs akkori polgármestere nyilatkozik a sajtónak a használt Volvo buszok bemutatásakor 2015-ben. Mellette Csizi Péter, volt fideszes országgyűlési képviselő

Három magyar gyanúsítottja van a fideszes önkormányzat idején megvalósult pécsi buszbeszerzésnek, az ő esetükben le is zárta a rendőrség a nyomozást. Igaz, még nem teljesen befejezett az ügy rendőrségi szakasza – írja a Szabad Pécs

Az ügyet a kezdetektől követő lap azt írja, azt még nem tudni, mikorra lehet vádemelés. Az viszont biztos, hogy politikusok nincsenek a gyanúsítottak közt a Pécsnek milliárdos kárt okozó ügyben.

Pénzmosás és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény a gyanú

A Szabad Pécs a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot kereste meg a Volvo-gate néven ismert pécsi korrupciós ügy miatt. Úgy értesültek ugyanis, hogy a rendőrség lezárta az ügyet, és maradt a már korábban is ismertté vált három gyanúsított az eredeti eljárásban. Egy negyedik férfit, egy holland üzletembert a fő ügyhöz kapcsolódó, de külön indított másik eljárásban gyanúsítottak meg. Ugyanakkor az ügyészséghez még nem küldték meg a papírokat a vádemelési javaslatról – teszi hozzá a lap.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a lapnak azt írta, újabb ügyvédi beadványok miatt nem továbbították még az iratokat az illetékes Baranya Megyei Főügyészségnek.

hirdetés
Hirdetés