25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletTörök Ottó: leghamarabb a jégcsarnok építése kezdődhet el, a futballstadion 2022-2023-ra lehet...

Török Ottó: leghamarabb a jégcsarnok építése kezdődhet el, a futballstadion 2022-2023-ra lehet kész

Török Ottó személyében a pécsi közgyűlés nemrég egy sportberuházásokért felelős polgármesteri biztost választott. A volt sportért felelős szakállamtitkárt a Pécsi Stop kérdezte munkáról, tervekről.

Török Ottó a portálnak elmondta, annak ellenére, hogy budapesti származású, családja révén egyre több szál köti Pécshez, ráadásul Czerpán Istvánnal, a PVSK elnökével is jó sportkapcsolatot ápol, ugyanígy Vári Attilával, a PSN Zrt. volt igazgatójával.

Ahogy fogalmazott, polgármesteri biztosként feladata „a városban megvalósítandó kiemelt sportcélú beruházások bonyolítása”.

Beszélt konkrétumokról is

– Többek között szeretnének kialakítani egy 60-szor 30 méteres fedett jégpályát lelátóval, valamint egy 20-szor 40 méteres félig fedettet. Fontos az utánpótlás-nevelés a jégkorong terén is.

– A labdarúgó-stadion ügye nagyon régóta terítéken van. A PMFC másodosztályú szereplésével felgyorsultak a dolgok, Hargitai János országgyűlési képviselő egyezetett Péterffy Attila polgármesterrel, az előkészítési munkálatok elindultak. Az a logikus, hogy az épülő Dárdai Akadémia szomszédságába kerüljön a stadion.

– Az akvaparkkal kapcsolatban így nyilatkozott: „Jó hírem van. Az önkormányzati választások után is bennmaradt a Hajós Alfréd sportuszoda-programban a pécsi vizes létesítmény építési terve. Aquaparkot sportuszodával, szállodával érdemes építeni, ezek így együtt már beváltak Magyarország több városában. Pécs rég késésben van ebben az ügyben.”

Legrövidebb időn belül a jégcsarnok megvalósítása kezdődhet el, majd a focistadion 2022-2023-ra lehet kész. Az akvaparkot szeretnék a stadionnal egy időtervben kezelni, ezért ott fel kell gyorsulni.

Török Ottó a Pécsi Stopnak azt is elmondta, számos szakemberre, jó kapcsolatára számíthat munkája során. Tervben van a Pécsre költözés is, de szüleire való tekintettel egyelőre még a fővárosban marad.

A teljes interjú EZEN A LINKEN olvasható.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő