21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
Kezdőlap#PécsToulouse-Lautrec világa: már csak néhány nap, és megnyílik a pécsi kiállítás

Toulouse-Lautrec világa: már csak néhány nap, és megnyílik a pécsi kiállítás

Április 25-én nyílik meg az eredetileg a francia mester születésének 150. évfordulójára készült tárlat, melyet a JPM Csontváry Múzeumban három hónapig, egészen július 30-ig láthatunk – kár lenne kihagyni!

Ahogy azt korábban megírtuk, nem marad üresen a Csontváry Múzeum a Csontváry-képek ideiglenes Budapestre költözése után, néhány nap múlva újra megnyitja kapuit a művészetkedvelő pécsiek és ide látogatók előtt, akik a Toulouse-Lautrec világa – Litográfiák a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című tárlatot csodálhatják meg április 25-től.

A most Pécsre érkező, a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött gazdag anyagból 2014-ben, a francia mester születésének 150. évfordulóján nyílt tárlat a fővárosban, amit több mint százezren láttak, de az elmúlt években nagy sikerrel mutatkozott be a különleges kollekció Rómában és Pekingben is.

Íme némi ízelítő, mely remekműveket lehet majd megtekinteni:

A megnyitó tehát április 25-én, kedden lesz 11 órakor a Csontváry Múzeum nagytermében. A vendégeket köszönti Péterffy Attila, Pécs polgármestere, dr. Bertók Gábor, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója. A kiállítást megnyitja: dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

A tárlat a nagyközönség számára már aznap 14 órától látogatható – egészen július 30-ig.

A kiállítás után az 50 éves pécsi Csontváry Múzeum megszépülve, a korábbi Csontváry-tárlattal várja majd látogatóit augusztus 1-től.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő