24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálTúlárazott, nem teljesült, de kifizetett szűrések: újabb feljelentés a PSN-nél

Túlárazott, nem teljesült, de kifizetett szűrések: újabb feljelentés a PSN-nél

Az ügy az előző városvezetés idején, Vári Attila irányítása alatt történt, most jelentősen túlárazott, részben el nem végzett, ám maradéktalanul kifizetett EKG-szűrések miatt tett feljelentést a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. jelenlegi vezetője a pécsi önkormányzati cégeket és intézményeket érintő átvilágítás során – írja a városháza pénteki közleménye. 

A pécsi önkormányzat közleménye szerint az előző, fideszes városvezetés idején több alkalommal írt ki közbeszerzést a Vári Attila vezette PSN Zrt. sportolók telemetriás EKG-szűrése, intelligens EKG-adatbázis létrehozása és továbbfejlesztése céljából. 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is az EKG Telemetrik Kft. lett a nyertes, az utolsó két évben nem is jelentkezett más cég a feladatra.

A három évben összesen 46 millió forintot fizetett ki a PSN Zrt. a cégnek a vizsgálatok elvégzéséért.

A méréseket valójában elvégző orvos ezeket alkalmanként 700 forintért végezte, míg az őt megbízó EKG Telemetrik Kft. ennek mintegy tízszeresét, 6000, illetve 7200 forintot számlázott ki az önkormányzat sportcége felé.

Az átvilágítás feltárta, hogy a szerződésben vállalt szűréseknek csak egy részét végezte el a vállalkozó. 2015-ben a vizsgálatok negyedét teljesítették, 2017-ben pedig 1600-zal kevesebbet, mint ami a szerződésben szerepelt. A sportcég ennek ellenére minden évben a teljes összeget kifizette az EKG Telemetriknek.

Mint ismert, az EKG Telemetrik ügyvezetői-tulajdonosi köre üzleti kapcsolatban állt a PSN Zrt. volt vezérigazgatójával, Vári Attilával.

A fentiek miatt a PSN Zrt. jelenlegi vezetője feljelentést tett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt – zárul a közlemény.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő