Hirdetés

Május 30-án este 6 órától az ingyenes Hello Szülő Roadshow pécsi állomásán szakértők segítenek megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyekkel az iskolás szülők szembesülhetnek nap mint nap. Az ingyenes rendezvény erősen ajánlott mindenkinek, akinek gyermekei már az iskola padjait koptatják.

A legfrissebb európai adatok szerint minden 10. diáknak vannak mentális problémái és ezek között előkelő helyen szerepel a tartós stresszhelyzet okozta kiégés, valamint a motivációvesztés, mentális és fizikai fáradtság. Egy 2023 januárjában közzétett kutatás szerint pedig a fejlett világban a felnőtt lakosság több mint kétharmada számára ismerős érzés a kezelhetetlen mértékű stressz, a munkahelyi kiégés és ezek negatív hatása a személyes és családi életre.

Az ingyenes Hello Szülő Roadshow pécsi állomásán május 30-án este 6 órától a Tudásközpontban Dr. Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója segít válaszokat találni arra, hogy szülőként mit tehetünk gyermekeink túlterhelése és a gyerekkori kiégés ellen.

REGISZTRÁCIÓ AZ ESEMÉNYRE

A Magyar Telekom és az Edisonplatform közös szervezésű eseménysorozata, a Hello Szülő Roadshow májusban Pécsre érkezik. Az eseménysorozat keretében a szervezők minden korosztálynak érdekes, ingyenes előadásokkal készülnek, de hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a résztvevők a helyszínen megoszthassák saját tapasztalataikat is.

A 18 órakor kezdődő előadást kerekasztal-beszélgetés követi, amiben a szakértők több szempontból is boncolgatják a témát:

Dr. Gyurkó Szilvia – a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója

Hajós András – énekes-dalszerző, producer

Fiala Borcsa – író, a WMN.hu újságírója

Dr. Holló Márta – vállalati kommunikációs igazgató, Magyar Telekom

Mészégető Marcsi – a helloszulo.hu főszerkesztője

Az előadásokat követően kötetlen beszélgetés keretében a résztvevők saját kihívásaikat és dilemmáikat is megoszthatják a szakértőkkel.

Az eseményen bemutatkoznak az Edisonplatform kezdeményezés pécsi partnerszervezetei, az Artistkids, a Kreatív Tanulás és Oktatás Alapítvány, a MeseTérKép és az Emberség Erejével Alapítvány is.

A helyszínen lesznek a Telekom Mobiltudós kollégái, akik örömmel segítenek, ha valakinek kérdése akad saját, vagy gyermeke mobilkészülékén való biztonsági beállítások kapcsán.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a szabad helyek függvényében a szervezők május 29-ig várják a jelentkezőket az alábbi linken:

REGISZTRÁCIÓ: https://helloszulo.hu/roadshow/pecs


További részletek az esemény Facebook oldalán

(x)

Hirdetés