20 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapTOPNER-hantaméter: 350 fölött már a Fidesz hazugságai

NER-hantaméter: 350 fölött már a Fidesz hazugságai

A Pécs Jövője Városvezető Frakciószövetség újfent számba vette, mi mindenben rugaszkodott el a valóságtól a Fidesznek kedves helyi média. Elhallgatásokban, csúsztatásokban és hazugságokban ezúttal is bővelkedtek a NER-újságok lapjai a Pécs Jövöje számlálója szerint. Mutatjuk a közleményt.

Fapados kormánypárti kampányújsággá silányult a megyei napilap a júniusi választások előtti utolsó hónapra, amivel alig tudják tartani a lépést még a NER-média kisebb cirkálói is. Így nem meglepő, hogy az elmúlt két hétben is tovább nőtt a Fidesz hazugságainak száma Pécsett. Összesítettük, hogy miben és hogyan hazudtak a pécsieknek az év 19. és 20. hetében.

Zebra: Hiába támadják a pécsi önkormányzat gyalogátkelőhely-fejlesztési programját hol azzal, hogy drága, hol azzal, hogy emiatt újra építkezés lassítja majd a forgalmat egyes utakon, hol kreált feljelentésekkel, a valóságban a pécsiek biztonságát szolgálják az új zebrák, amelyek megépülésével a csomópontok környezete is megújul majd.

Gyükés: Hiába igyekszik gyávaságként tálalni a megyei lap rágalmazásért jogerősen elítélt újságírója a gyükési változtatási tilalommal kapcsolatos döntést, a valóságban a városvezetés meghallgatta a helyiek kéréseit, és velük konszenzusra törekedve hozott határozatot.

Kárpótlás: Hiába próbálja valamilyen fura logikával azt erőltetni a megyei lap Pécs-gyalázó szerzője, hogy az önkormányzatot terheli a felelősség a Nagy Imre út helyreállításáért, a valóságban az állami közműépítés miatt az állami koordinációban dolgozó kivitelező feladata az eredetivel megegyező állapot helyreállítása.

Ígéretek: hiába igyekszik ennek ellenkezőjét láttatni a megyei lap szerzője, a valóságban a 2019-ben tett polgármesteri program vállalásainak nagyobb és fontosabb része teljesült: az építményadót két részletben csökkentettük és gondoskodtunk a csökkentés folytatásáról is, emellett visszafizettük a Fidesz által a csőd elkerülése érdekében felvett működési hitelt is.

Átvilágítás: láthatóan nagyon fáj az önkormányzati átvilágítás a helyi NER-nek, hiszen újra és újra megpróbálják lejáratni, most éppen azzal, hogy nem átlátható a folyamat, pedig a valóságban önálló honlapon (www.elszamoltatas.pecs.hu) számolunk be az országban is egyedülálló átvilágításunk eredményeiről.

Közösségi közlekedés: név nélküli cikkben igyekszik lejáratni a pécsi közösségi közlekedést a megyei lap, de sokat ront a szöveg hitelességén, amikor a bérletek felfoghatatlan drágaságáról írnak, holott a valóságban 2019 ősze óta nem emelkedtek a bérletárak Pécsett, annak ellenére sem, hogy az üzemanyag- és bérköltségek jelentősen emelkedtek ugyanezen időszak alatt.

POSZT: hiába állítják ennek ellenkezőjét, az országos színházi találkozót a valóságban a NER nyúlta le, úgy, ahogy azt szokta: előbb kiüresítették a fesztivált, aztán ellehetetlenítették a folytatását, hogy végül egy, a kormánypártnak kedves városban próbálják most újraéleszteni.

Volvo-gate: hiába nevezi a megyei lap szerzője aljas és becstelen támadásnak azt, hogy a független sajtó a bíróság újratárgyalást elrendelő ítéletéről beszámolt az elhíresült pécsi buszbeszerzési ügyben, a valóságban azok végeztek aljas és becstelen munkát, akik több százmillió forintos kárt okoztak a pécsieknek a használt Volvo-buszok túlárazott beszerzésével, és annak jóváhagyásával.

Hitel: hiába tesz úgy a megyei lap szerzője, mintha nem értené, mi a különbség a működési és a fejlesztési hitel között, a valóságban a pécsiek tisztában vannak azzal, hogy milyen káros, működési hiteltől szabadult meg nemrég a város, és azzal is, hogy mit kell tudni a város adósságáról.

Program: hiába várt vele sokat és burkolta közvélemény-kutatásba, a Fidesz polgármesterjelöltjének programismertetőjén gyorsan kiderült, hogy a valóságban nem sikerült önálló választási programot írni, ehelyett elővette Péterffy Attila 2019-es programját, és itt-ott idézve belőle meghirdette a sajátjaként. Kár volt, mert annak legnagyobb részét már végrehajtottuk az elmúlt 5 évben.

Gazdaságfejlesztés: A nagy zászlóbontás közben aztán döbbenetes beismerést is tett a Fidesz jelöltje, aki szerint ő egészen más irányt képvisel a befektetés-ösztönzésben, mint a jelenlegi, a pécsiek egészségének és környezeti értékeinek megőrzését deklaráltan vállaló városvezetés – mi ugyanis határozottan elutasítottuk, hogy savgyarmat legyen a városból.

Napvitorla: ha nincs fent, az a baj, ha meg szerelik, akkor meg az, legalábbis a rendkívül aktuális helyi NER-portál szerint – a valóságban viszont minden évben május közepén kerülnek fel az árnyat adó napvitorlák a belvárosi sétálóutcák fölé.

Kihagyás: ennyi szemenszedett csúsztatás közepette talán nem is meglepő, hogy mennyi valós, érdemi hír nem fért el a helyi lakájmédia felületein. Így a csak propagandalapokból tájékozódó pécsiek nem értesülhettek róla, hogy

– új futsalcsarnok építésére pályázhat a város, ennek helyszínéről online szavazáson a pécsiek mondhattak véleményt – nagy fölénnyel a Névtelen utca lett a befutó;

– a vásártér korszerűsítésére is ötletpályázatot hirdetett az önkormányzat – bárki beleszólhat, hogy hogyan fejlődjön a terület a jövőben;

– országosan egyedülálló lakásprogramot hirdetett a pécsi önkormányzat pedagógusok számára, együttműködésben a tankerülettel, az egyetemmel és a püspökséggel;

– elkezdődött az önkormányzat által kiadott piaci élelmiszerutalványok beváltása;

– a falfirkák ellen új módszert is bevet a Biokom Nkft.

A Fidesz-ÖPE pécsi hantamétere 2024-ben a huszadik hét után már 357-nél tart.

Pécs Jövője Frakciószövetség

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő