25 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapTOPA Fidesz-hitel utolsó törlesztőrészletét is elutalta a város

A Fidesz-hitel utolsó törlesztőrészletét is elutalta a város

A közgyűlés ma megszavazta, hogy a szeptember 30-i határidő előtt elutalhassa az önkormányzat a korábbi fideszes városvezetés által felvett 9,5 milliárdos működési hitel utolsó törlesztőrészletét.

Péterffy Attila polgármester a mai közgyűlésen a pulpitusról mondott beszédet annak kapcsán, hogy Pécs végre megszabadulhat az előző városvezetés által a mindennapi működésre – tehát nem fejlesztésekre – felvett sokmilliárdos hiteltől. Az ezzel kapcsolatos előterjesztésben arra kért felhatalmazást, hogy a 9,5 milliárdos működési hitel utolsó, esedékes részletét a szeptember 30-i határidő előtt elutalhassa az államnak.

A polgármester elmondta, hogy a város vezetőiként hármas céllal láttak munkához 2019-ben. Működtetni akarták a várost, fejleszteni azt és törleszteni a fideszes hitelt.

– Ez egy mentőcsomag volt, amire azért volt szükség, mert a fideszes vezetés újra csődbe vitte a várost, miután pár évvel korábban az állam a város adósságát már átvállalta – fogalmazott Péterffy a felszólalásában. – Ránk 8,5 milliárd visszafizetése jutott. Mindenki tudja, mit jelent egy család számára, amikor kifizetik az adósságot. Pécs közössége keményen megszenvedett a szabadságért. Ebből a 9,5 milliárd forintból számos fejlesztés valósulhatott volna meg, és ezt az óriási összeget valahonnan elő kellett teremteni. A gazdaságfejlesztés eredményei, az átvilágítás során visszaszerzett vagyon, a takarékos gazdálkodás, a civil szervezetek türelme és minden helyben befizetett adóforint segített. Ebben a sikerben benne van minden pécsi.

Miután a közgyűlésen az előterjesztést megszavazták, egy rövid technikai szünetet követően ünnepélyes keretek között Péterffy Attila elutalta Fidesz-hitel utolsó törlesztőrészletét is.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő