26 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapSportSaját nevelésű triójával hosszabbított szerződést az NKA

Saját nevelésű triójával hosszabbított szerződést az NKA

Alig ért véget a jól sikerült első A csoportos szezonja, máris a jövő évi csapat építésén dolgozik az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata. Ma Herger Salamon, Scherer Bálint és Rátgéber Tamás szerződését hosszabbította mega klub.

Az NKA újoncként kezdte meg tavaly októberben az A csoport küzdelmeit, így bátran kijelenthető: remekül sikerült a csapat első szezonja, hiszen hatodik helyen zárta a bajnokságot.

Láthatóan azonban nem ülnek a babérjaikon az Akadémia vezetői, hiszen két nappal a Honvéd elleni szezonzáró után máris bejelentették három játékosuk szerződésének meghoszzabbítását. Maga az aktus a jövőnek is szól, hiszen három saját nevelésű kosarasról, Herger Salamonról, Scherer Bálintról és Rátgéber Tamásról van szó, akik nem csak, hogy ifjoncok, de helyiek is.

A triumvirátusból ebben a szezonban főleg Herger és Scherer kapott komolyabb szerepet az együttesben, rend szerint ők osztoztak a fiatalszabály miatt jelentkező játékperceken, de leginkább Schererről mondható el, hogy alapembere volt az együttesnek. A jól triplázó kosaras 34 mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, és közel 17 perc alatt meccsenként 4,4 pontot és 2,8 lepattanót átlagolt. Idén bebizonyította, hogy megvan benne a potenciál, hogy az eddiginél is nagyobb súlyt tegyenek a vállára.

Herger a magas posztokon kapott szerepet, átlagosan 10 percet tölthetett pályán azon a 27 A csoprotos meccsen, amikor lehetőséget kapott a szakmai stábtól. Az adottságai megvannak – magas, ruganyos játékos –, de a nagy ugrás, az igazi bizonyítás még előtte áll, amire a jelek szerint meg fogja kapni az esélyt az NKA-ban.

Rátgéber Tamás az A csoportos együttesben idén peremember volt, összesen tíz találkozón léphetett pályára, amelyeken 5 perc volt az osztályrésze átlagban. Ebben a szezonban ő inkább az Akadémia Zöld csoportos együttesében számított alapembernek.

Fotó: NKA

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő