36 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálÚj pécsi vásárcsarnok: egységes ajánlatot kapnak az árusok a költözésre

Új pécsi vásárcsarnok: egységes ajánlatot kapnak az árusok a költözésre

Az új létesítménybe költözés feltételeiről tárgyalt a vásárcsarnok árusainak képviselőivel a pécsi városvezetés. A megbeszélésen kiderült, az árusok szeretnének átköltözni az új csarnokba, ahol a fennmaradó szabad helyeket liciten, illetve őstermelői pályázaton értékesíti a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. A vállalat várja az árusok visszajelzését, júliusban pedig megkezdődhet az előszerződések megkötése.

Folytatódott a vásárcsarnok bérlőinek képviselőivel kezdeményezett tárgyalássorozat a Városházán – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat. Mint ismert, a párbeszéd még tavaly ősszel indult, amikor kiderült, a 2019 előtti csúszások miatt időben összeérhet az új vásárcsarnok építése és a régi épület felújítása. Emiatt az is felmerült, hogy az árusoknak ideiglenes helyszínre kell költözniük. Az egyeztetésen viszont megerősítették, hogy az új tömb építése továbbra is jó ütemben halad, így nem lesz szükség pótárusítóhelyre.

Nagyjából egy hónapja így állt a csarnok építése:

A megbeszélésen elhangzott továbbá, hogy a PVH kialakította a régi bérlők új vásárcsarnokba költözésére vonatkozó ajánlatát, mely tartalmazza az árusoktól beérkezett javaslatokat és az egységes díjszabási elveket is. Kiderült, az árusok elsöprő többsége szeretne átköltözni az új csarnokba, tőlük a következő hetekben vár visszajelzést a PVH az ajánlattal kapcsolatban.

Ez után már csak minimális egyeztetésre van szükség, hogy rögzítsék a költözés feltételeit.

Júliustól megkezdődhet az előszerződések megkötése az új bérletről, nyár végéig tehát megállapodhatnak az új csarnokba költözés részleteiről.

A fennmaradó szabad helyeket kétféleképp értékesítené a PVH.

Hogy szélesítsék az őstermelők nyújtotta kínálatot, új partnereket vonna be a vállalat a meglévő, több mint 100 őstermelőbérlő mellé. Számukra őstermelői pályázatot hirdet a PVH, míg a további árusítóhelyek kapcsán liciteljárás indul. Az új csarnokban egységes és átlátható bérleti díjak lesznek, és a rezsiköltségek sem emelkednek majd jelentősen, annak ellenére sem, hogy az épület magasabb szolgáltatási színvonalat nyújt majd a régihez képest – írja az önkormányzat.

Tavasszal is egyeztettek az érintettek

A pécsi városvezetés célja, hogy a vásárlók, a bérlők, és az önkormányzat érdekeit figyelembe vegye a vásárcsarnok kialakítása, zökkenőmentes üzembe helyezése kapcsán, ezért tovább folytatják a párbeszédet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő