26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekÚjabb cég a Déli Ipari Parkban: 1992 óta a fejlesztés útján, ezentúl...

Újabb cég a Déli Ipari Parkban: 1992 óta a fejlesztés útján, ezentúl Pécsett is

Több mint 30 éve működik a nagyatádi székhelyű családi vállalkozás, a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, mely a szerszámelem-gyártásban és fémmegmunkálásban a magas hozzáadott érték előállítását képviseli. A városi támogatásoknak és az önkormányzat folyamatos egyeztetésének hála ez a 13. cég, ami új munkahelyeket teremhet a közeljövőben Pécsett, a Déli Ipari Parkban.

A pécsi önkormányzat felismerte, hogy a chipgyártás a jövő növekvő és erős iparága lesz, ezért az e területen működő cégek betelepítését kiemelten fontos céljaként jelölte ki, ez a somogyi vállalkozás pedig éppen nemzetközi vállalatok számára szerel és gyárt chipgyártó gépekhez alkatrészeket. Pécsi tevékenységük megkezdése érdekében egy már létező ipari épület átalakítása szükséges, mivel csak egy orvosi műtővel egyenértékű tisztaságú területen valósítható meg a speciális eszközök alkatrészeinek összeszerelése és gyártása.

Ruzsa Csaba alpolgármester lapunknak elmondta, hogy tudatos keresést követően a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gépipari Klaszterjával együttműködve választották ki a társaságot a Déli Ipari Parkban megépült csarnok bérlőjéül. A vállalkozás márciusban költözött be az új telephelyre, amelyet a chipgyártó berendezések alkatrészeinek előállításához szükséges különleges igényeknek megfelelően kell átalakítaniuk.

A közgyűlés az áprilisi ülésén tárgyal arról, hogy a Büttner Kft. hatékony gazdaságerősítő és munkahelyteremtő tevékenységét 200 ezer eurónak megfelelő összegű, azaz közel 75 millió forint előfinanszírozott regionális beruházási támogatásban részesítsék, ugyanilyen összegű önrész mellett. A két részletben átadott összeget a cég az ipari csarnok fizikai feltételeinek átalakítására, a tervezett 20 fős létszám bővítésére és a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) már meglévő műszaki szakmai együttműködés fejlesztésére költhetné.

Amennyiben az előterjesztést elfogadja a közgyűlés, a Büttner Kft.-nek 3 éven belül kell megvalósítania a fent leírt beruházást, valamint itt dolgozhat majd az a szakmai csapat, akiket a toborzás során kiválasztanak. Természetesen a támogatott köteles lenne rendszeresen beszámolni a tevékenységéről, így a városvezetés biztos lehet abban, hogy a szerződésben lefektetett pontok, úgy, mint a Pécs hosszú távú gazdaságfejlesztési céljainak megvalósulásához való hozzájárulás, az exportképes, magas hozzáadott értékű termékek gyártása, valamint a K+F+I tevékenység folytatása szoros partnerségben a PTE-vel valóra is válnak.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő