22 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldÚjabb három iráni diákot diagnosztizáltak koronavírussal

Újabb három iráni diákot diagnosztizáltak koronavírussal

A Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb 3 iráni hallgatónál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, mindhárman iráni állampolgárok – közölte a kormányzati koronavirus.gov.hu kedd délelőtt.

Ezzel 12-re emelkedett az igazoltan koronavírussal fertőzött emberek száma az országban. Karanténban továbbra is 67 ember van, a szakemberek 362 mintavételt végeztek.
A kormányzati honlapra feltett közleményben az áll, a Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb három iráninál, a Semmelweis Egyetem hallgatóinál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

„Mindhárman az elsőként diagnosztizált iráni fiatal új koronavírus-pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktuskutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe” – írták.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.
A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben – a kórházba bekerülésük idejét is figyelembe véve – hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.

A Magyarországon hivatalosan is igazolt koronavírus-fertőzöttek között így már nyolc iráni, egy brit és három magyar állampolgár van.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő