16 C
Pécs
szerda, június 12, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletÚjabb ütemmel folytatódik Kertvárosban a víziközmű-fejlesztés

Újabb ütemmel folytatódik Kertvárosban a víziközmű-fejlesztés

Újabb szakaszokkal folytatódnak az állami víziközmű-fejlesztési munkák Kertvárosban, ezúttal a Megyeri úton a Keszüi úti körforgalomnál, továbbá a Nemzeti Kosárlabda Akadémiánál – tudtuk meg a városháza közleményéből.

Az utóbbi évek legnagyobb volumenű állami víziközmű-fejlesztése zajlik Pécsett. A több mint 8 milliárd forint uniós és állami pénzből megvalósuló projekt két helyszínen, az Északmegyer dűlőben két nyomvonalon, valamint a Megyeri út – Nagy Imre út útszakaszon zajlik.

A munkálatok végére a tervek szerint idén október 26-án érnek majd, a közlemény pedig kitér arra is, hogy a következő héten újabb üteméhez ér a beruházás.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtti szakasz

Január 22-én, hétfőn a Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtti útszakaszon folytatódik a kivitelezési munka, ezúttal a keleti oldalon, ahol szintén félpályás lezárással történik majd a munkavégzés. A három forgalmi sávból az ideiglenesen helyreállított nyugati oldali sávban zajlik majd a közlekedés jelzőlámpás irányítás mellett, ahogy ez eddig is történt a nyugati oldali lezárás során.

A gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése az ideiglenesen helyreállított nyugati oldali gyalog- és kerékpárúton biztosítva lesz. A keleti oldali járda a munkavégzés során folyamatosan le lesz zárva, ezért a gyalogosok a Vásártéren keresztül tudnak közlekedni az északi kapu és az autóvásár kapu közötti szakaszon. A munkák itt várhatóan március közepén fejeződnek be.

Megyeri úti ütem a Keszüi út és a Pécs Plaza között

A szennyvíz-gerincvezeték fektetése a Nagy Imre úti szakaszon a Maléter Pál úti csomópont északi oldala és a Keszüi úti körforgalmi csomópont délnyugati oldala között elkészült. A nyomvonal a körcsomópont nyugati ága és a Penny üzletnél található Nagy Imre út elnevezésű megálló érintésével a Megyeri út nyugati oldalán kerül kiépítésre a Pécs Plaza irányába. A jelenlegi fázisban a korlátozás északi irányba a Víg utcáig tart.

A szakaszok kivitelezése január 23-án, kedden kezdődik a forgalomtechnika kiépítésével, majd magával a kivitelezéssel. A szakasz építése során lezárásra kerül a körcsomópont nyugati be- és kihajtóága és a Nagy Imre út Kertváros irányú buszmegálló, illetve az érintett járda- és kerékpárútszakaszok.

A gyalogosok közlekedése a körforgalom három ágán folyamatosan biztosítva lesz.

A Garázs utca és a Melinda utca a Penny üzlet parkolóján keresztül lesz elérhető. A két érintett utcából való kihajtás is a parkolón keresztül lesz lehetséges. A parkolóból a Megyeri útra való kihajtás a szembejövő (a Megyeri útról érkező) forgalom elsőbbségével lesz lehetséges, kihajtás után jobbra haladási kötelezettséggel a körcsomópont felé.

Miért fontos ez az állami beruházás?

A projekt keretein belül megvalósul Aranyosgadány, Bicsérd, Kökény, Szalánta és Zók települések teljes körű, valamint Kozármisleny és Pécs egyes szennyvízelvezetéssel nem rendelkező utcáinak csatornázása. Továbbá megtörténik három régi pécsi szennyvíz-főgyűjtő fejlesztése, bővítése és egy kisebb hálózati szakasz rekonstrukciója, amely lehetővé teszi az agglomerációs településeken újonnan kiépített csatornahálózaton befogadott szennyvíz megfelelő elvezetését a pécsi szennyvíztisztító telepig.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő