A BIOKOM munkatársai a forróságban sem pihennek

A BIOKOM Kft. közleménye:

hirdetés
Uránia Mozi

“Régóta tart ismét a hőség, aki teheti, hűvösebb helyre vonul dolgozni, vagy pihenni. Viszont vannak olyan munkák, ahol nincs alternatíva: a munkavégzés helye marad a nyílt utca a lankadatlan erővel tűző nap alatt.

A BIOKOM Kft. közel 40 gépjárműve gördül ki minden reggel az Eperfás úti telephelyről, a teherautók zömén 1 sofőr és 2 rakodó indul útnak, hogy begyűjtse a városrészek hulladékát. Bármelyik napon, teljesen függetlenül attól, hogy –20 Celsius fok van-e, vagy +39 fok, a teherautón szolgálatot teljesítő munkatársak személyenként 7-8 kilométert gyalogolnak, és kb. 10-12 tonna hulladék összegyűjtéséről gondoskodnak.

Ez igen kemény fizikai munka egy átlagos, időjárási szélsőségektől mentes napon is, nem beszélve arról, amikor tartósan ilyen kánikula uralkodik. A hőség mindenre és mindenkire hatással van; ember, állat, növény egyaránt megsínyli. A rosszabb minőségű, akár 40-45 fokra is felmelegedő aszfalt megolvad, rendkívüli hőt sugároz minden út, úttest. A kukákban tárolt hulladék is könnyen indul bomlásnak, már távolról is igen erős szaga van.

Ilyenkor derül ki igazán, hogy miért is nélkülözhetetlen a heti kétszeri, háromszori hulladékszállítás a városban, hiszen minden szállítás alkalmával egy időre megoldódik a szag-kérdés. Gondoljunk csak bele, mit érezhetnénk, szagolhatnánk hosszú napokig, ha csak hetente egyszer történne mindez, vagy esetleg még ennél is ritkábban?!

A hulladékszállítás és –kezelés a kánikulában sem hiányozhat, sőt, leginkább ilyenkor válik szükségessé! A BIOKOM-os dolgozóknak dacolniuk kell a napon lévő akár 40 Celsius fokkal is reggeltől délutánig, azaz a műszak végéig. Hogyan lehet ezt elviselni? Az érintett munkatársaik számára munkaruha-viselési könnyítést biztosít a BIOKOM Kft. annak védelmi funkcióinak megtartása mellett, valamint minden fizikai dolgozó 100% pamut pólókat kapott a nyárra.

A telephelyeken légkondicionált helyiséget biztosítanak pihenésre, valamint korlátlan mennyiségben iható hűtött ásványvíz, illetve a járatok is korábban indulhatnak útra reggelente. A szervezett számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok pótlására napi szinten vitamintablettákat kapnak a cégtől. Szerencsére még nem volt rosszullét, a bevezetett preventív intézkedéseknek köszönhetően remélhetőleg nem is lesz.

Ők azok, akiknek a rendkívüli melegben is dolgozniuk kell, hiszen nagy szükség van a munkájukra, ilyenkor leginkább!”

Hirdetés

Comments are closed.