Lakásdekor kis pénzből

Szűkös a költségvetés, de szeretnéd újjávarázsolni  a lakásod? Ne ess kétségbe! Vátyi Erika, az Equell Enterieur lakberendezője elmondja, milyen egyszerű és olcsó trükkel dobhatod fel az otthonod.

hirdetés

Dolgozz maradékból!

Ha függönyt vagy ágytakarót varrattunk mostanság, szinte biztosan maradt egy kis textil a fiókban. A leeső darabokat semmiképp ne dobjuk ki, inkább készítsünk belőlük dekorációt.

– A nappaliba vagy a hálóba kitűnő díszpárnákat varrathatunk a maradékokból, és ha vannak különböző anyagaink, akkor az összeillőket akár párosíthatjuk is, esetleg tovább díszíthetjük szép szalagokkal, gyöngyökkel vagy csipkével.

– Készíthetünk belőlük asztalterítőt, futót vagy textilszalvétát.

-„Felöltöztethetünk” vele néhány kaspót.

– Alkalmazhatjuk a leeső anyagokat fotók, képek paszpartujaként.

– A maradék textilek akár önálló képként is megállhatják a helyüket. Ezekből azonban kisebb „képeket” készítsünk, a minta különböző részleteit felhasználva. Így izgalmasabb lesz a végeredmény. Három darabot egymás mellé vagy alá téve optikailag tágíthatjuk is a teret.

 

A maradék tapéta sem a kukába való, hasznosítsuk a lakás más területein is!

– Fotókhoz, képkeretekhez, de akár önálló képként is felhasználhatóak, épp úgy, mint a leesett textildarabok.

– Bármilyen doboz beborítására alkalmas a maradék tapéta. A kész tároló pedig feldobható még néhány gyönggyel, kaviccsal, kagylóval vagy szalaggal – a helyiség stílusától függően.

– Bevonhatjuk velük megunt lámpaernyőnket vagy szekrényajtóinkat is.

– Felragaszthatjuk a konyhában a munkapult fölé, a könnyebb takaríthatóság érdekében lehetőleg egy üveg plexilap alá.

Kompozíciók saját kezűleg

 

– Vásároljunk különböző méretű és/vagy színű gyertyákat. Rakjuk őket egy csokorba, kössük össze szép szalaggal, vagy halmozzunk köréjük némi apró dekorációt: kavicsot, gyöngyöt vagy szárított virágokat.

– A virágok nem csak cserépben vagy vázában mutatnak jól. Különleges módon „tálalva” izgalmas látványt nyújthatnak.

 Dekoráljuk meglévő dísztárgyainkat! Üvegfestékkel új külsőt kölcsönözhetünk a vázáknak, gyertyatartóknak és kaspóknak. Vagy válasszuk a ragasztós dekorálást, és engedjük el a fantáziánkat: összetört tojáshéjjal vagy CD-lemezzel, de akár fahánccsal, gombokkal  vagy csipkével is dolgozhatunk.

 

 

1 hozzászólás

  1. Húsvétra is adnátok néhány ötletet? Szívesen kidekorálnám a lakást “kispénzből”. 🙂

Comments are closed.