16 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapAbszolút PécsÜnnepeljük a flamenco világnapját Pécsen!

Ünnepeljük a flamenco világnapját Pécsen!

Ha kíváncsiak vagytok, mit is jelent a flamenco, és ha megismernétek ezt a kultúrát, akkor a Szabadkikötőben a helyetek november 16-án!

A flamenco világnapját számos országban ünneplik november 16-án, arra emlékezve, hogy az UNESCO 2010-ben ezen a napon vette fel a kulturális világörökség listájára a flamencót, mely nem csupán egy tánc és nem is csak egy életérzés. Ha szeretnétek megismerni ezt az izgalmas világot, ünnepeljetek együtt csütörtök este a szervező Pécsi Flamenco Egyesülettel!

A pécsi program két részből áll:

  • 19.00-kor kezdődik a Flamenco Sopianae kamarazenekar minikoncertje (Kotvász Zsófia – ének, Girán Péter – flamencogitár, Markó Éva, Nagy Eszter – palmas, tánc)
  • 19.45-től Juerga flamenca és vezetett táncház indul

Kezdésként a Pécsi Flamenco Egyesület tagjai táncolnak, zenélnek, énekelnek a műfajra jellemző improvizatív keretek közt, de nem lesz előadás, koreográfia, és a résztvevők flamenco-kosztümöt sem öltenek, csupán az általuk „hétköznapi flamencónak” nevezett módon hódolnak a szenvedélyüknek.

Tanulhattok néhány olyan alap dolgot, amivel már csatlakozhattok a profikhoz, és így egy nagy közös mulatsággal zárulhat az est.

A rendezvény nem belépődíjas, de nem is ingyenes: a bejáratnál elhelyezett adománygyűjtőbe várják a hozzájárulásokat, melyet az esemény megszervezésének költségeire használnak majd fel a szervezők.

Az eseményről itt lehet bővebben olvasni.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő