14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapAbszolút PécsÜnnepeljük a Föld napját! Nagy forgatag lesz a Tettyén

Ünnepeljük a Föld napját! Nagy forgatag lesz a Tettyén

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, mikor bolygónk természeti értékeire, valamint a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet világszerte. Pécsen is készülhetnek a családok, szuper programok lesznek szombaton!

Évek óta hagyomány már Pécsett, hogy a Tettyén a Föld napja alapeszméjének szellemében készülnek a szervezők a legjobb programokkal. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a pécsi és környékbeli intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek izgalmas ingyenes foglalkozásokkal, játékokkal várják a kicsiket és nagyokat – hívta fel a figyelmet a Duna-Dráva Nemzeti Park honlapján.

Az igazgatóság idei rendezvényének középpontjában a Mura-Dráva-Duna UNESCO Bioszféra Rezervátum áll.

A rezervátum értékeinek bemutatása mellett lesznek ügyességi, természetismereti játékok, kisállat-simogató, retró könyvvásárral és olvasóliget, gyerekkoncertek, vezetett kirándulások. Az események április 20-án, szombaton 10.00–15.00 között fogadják a családokat.

További részletek a programokról itt és itt olvashatók.


A Föld napján indul emellett a Fenntarthatósági Témahét, melynek kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöldgazdaság, valamint a fenntartható közösségek. A részletekről alábbi cikkünkben írtunk.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő