25 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapAbszolút NőÜnnepeljük a tánc világnapját Pécsen!

Ünnepeljük a tánc világnapját Pécsen!

Újból a táncé lesz a főszerep Pécs történelmi belvárosában. A résztvevők ezúttal anyák napja tiszteletére a rászoruló édesanyákért perdülnek táncra május első hétvégéjén.

Harmadik alkalommal rendezik meg a tánc világnapját Pécsen, ráadásul a jeles alkalomból idén 25 különböző stílusú helyi táncegyüttes közreműködésével a Tánckavalkádot, melynek új kezdeményezése a Nyitott Táncműhelyek programsorozat.

Az izgalmas bemutatókat a Széchenyi téren, a Színház téren és a Jókai téren csodálhatják meg az érdeklődők május 3–4-én 16.00–20.00 között.

A hétvégi kavalkád előtt pedig az együttesek próbahelyszínein több napon keresztül lehetőség lesz ingyen kipróbálni a különböző táncműfajokat, egyben támogatni a Pécsi Jótékony Nőegyletet, akik a befolyó adományokat a rászoruló édesanyák megsegítésére fordítják.

Fontos, hogy a kiválasztott műhely órájára legkésőbb az azt megelőző napig kell regisztrálni (KATT IDE).

Íme a fellépő együttesek: Abrakadabra Hastánc és Művészeti Iskola, Art Kingdom Dance Community – Pécs, Baranya Táncegyüttes, Baranyai Western Egyesület, Dr. Salsa, Első Pécsi ArgentinTangó Egyesület, Eurodance Táncszínház, Glotz Mária és Novák Gábor – pesti tangó, Gyenis Boglárka és az Oriental Fusionett, Hágen Mozgásműhely – Pécsi Kortárs Táncműhely, Hanife Hastánc, Maminbaba – Hordozós latin fitness, Mecsek Táncegyüttes, Mozdulj Vzsuzsival csoport, Pécsi Corazón Flamenco Duó, Pécsi Flamenco Egyesület, Pécsi Fordan Táncklub, Pécsi Rózsa Keleti Kultúra és Tánc Egyesület, Pitypang Tánciskola, PSN Zrt. Breaking szakosztály, Szenior Örömtánc Máriával Tánccsoport, Szigeti Oktávia Táncművészetért Alapítvány, Tanac Néptáncegyüttes, TáncosNők Táncklub, T-Dance Tánc Egyesület, Wind Demon – SZEL DEV Contemporary Nomadic ART Fusion Ritual Dance Butoh

A rendezvény fővédnöke: Zag Gábor, Pécs kultúráért felelős alpolgármestere
Szervező: Pécsi Kulturális Központ, Hágen Mozgásműhely
Támogató: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a 25 pécsi táncegyüttes

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő