Hirdetés

Szemétszedő túrát szervezett a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem Programja és a Mecsekerdő Zrt. az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által hirdetett Tavaszi Nagytakarítás keretében. Az esemény célja volt a kedvelt kirándulóhelyek megtisztítása, valamint az erdőjárás etikettjének megismertetése.

Ahogy az egyetem közleményében olvasható, a szemétszedő program a közösségek szemléletét formálja. Összefogásra ösztönöz, de közben elgondolkodhatunk azon is, hogyan keletkezett, és hogy került az erdőbe az a sok hulladék.

– Fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk, és emellett biztassunk erre másokat is. Az önkéntes szemétszedési akcióval szerettünk volna magunk is tenni a tisztább erdőért és összeszedni minél több hulladékot a túránk során. Kicsit úgy érezhettük magunkat, mint a természet megmentője. A közel 50 fő vállalkozó kedvű résztvevő (a PTE I. számú Gyakorló Általános Iskolájának 2/c osztálya és tanítói, a Kancellária, a Tanárképző Központ, az Egyetemi Könyvtár, a PTE Zöld Egyetem Program és a Mecsekerdő Zrt. munkatársai) örömmel vett részt közösen az eseményen egy jó ügyet szolgálva – emelte ki Kulcsár Tünde, a PTE Zöld Egyetem Program programkoordinátora.

Az önkéntesek Árpádtetőről a Tripammer-fa felé túrázva, és a Melegmányi út két oldalán szedték össze a kidobott hulladékot. Az UnivPécs beszámolója szerint a szemeteszsákokba az elhasznált cipőktől kezdve a mocskos, elrongyolt ruhadarabokon, sörös- és energiaitalos aludobozon, eldobált csikkeken át a műanyag zacskókig sok minden került.

Hirdetés