Megvédené a Fidesz a Gyed extrát

Egy esetleges kormányváltás esetén is fent kell tartani a gyed extra rendszerét, ezért a Fidesz Nőtagozata aláírásokat gyűjt a családtámogatási intézkedések megtartása érdekében. Endrei Katalin, a tagozat alelnöke Pécsen Csizi Péter, országgyűlési képviselővel tartott sajtótájékoztatót a témában.

Egy hónapja tart az aláírásgyűjtés hagyományos és elektronikus formában, többek között az acsaladazelso.fidesz.hu honlapon azért, hogy egy kormányváltás után felálló új kabinet is tartsa meg a gyed extra intézményét, mondta Endrei Katalin pécsi tájékoztatóján kedden. Azt mondta, valós veszély, hogy amennyiben a baloldal hatalomra kerül, az első intézkedések között eltörölné a kedvezményt.

Csizi Péter, Endrei Katalin 002

Emlékeztetett arra, hogy a 2002 és 2010 között működő kormányok idején korlátozták a családtámogatási rendszert, megszüntették bizonyos korábban már bevált részeit, a Fidesz azonban számos új kedvezményt is bevezetett. A választások egyik tétje, hogy fennmaradnak-e ezek, mondta.

Endrei kiemelte, hogy a családi adókedvezmény, a munkáltatóknak kisgyermekes anya foglalkoztatása esetén juttatott kedvezmény, a szociális adó, a hároméves gyes, a nők negyven éves munkaviszony után való nyugdíjazása, s az idén bevezetett gyed extra mind családbarát intézkedések. Utóbbi a további gyermekek vállalását, a fiatal felnőttek családalapítását szolgálja. Hangsúlyozta: minden támogatást fent kíván tartani a Fidesz, s tovább is bővítené ezek körét, miközben programjában új bölcsődei férőhelyek kialakítása is szerepel.

Csizi Péter szerint a választásokon arról is szavazunk, folytassa-e az állam a szülőkről, gyermekekről, családokról való gondoskodást. Azt mondta, a kormány azon dolgozik folyamatosan, s fog a jövőben is, hogy a családok gyarapítása ne legyen pénzkérdés.

hirdetés

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Béla bácsi!

  Hogy kitől kell megvédeni? Természetesen a mesterhármastól,

  a gaz Gyurcsánybajnaimesterházi triótól.

 2. A nyugdíj pénztárat bezzeg nem védték meg.
  Ők mindent megvédenek építményadó gyed extra rezsi csökkentés de minket ki véd meg tőlük?

 3. Deja vu.

  A 2010.-es választások előtt levelet kaptam a fidesz alelnökétől, az akkor még dr. Schmitt Páltól. Azt írta nekem, hogy akár a nyugdíjam felét is elveszíthetem, ha az mszp marad kormányon, de ők garanciát adnak, hogy ha kormányra kerülnek, megvédik a nyugdíjakat, csak szavazzak rájuk.
  Én balga hittem nekik.
  2011.12.20-án hajnalban a parlamenti fidesz-banditák “törvénnyel” elrabolták a baleseti rokkantsági nyugdíjamat. A törvény az a schmitt pál írta alá Köztársasági Álnok minősőgben, aki előzőleg azt garantálta, hogy ez nem történhet meg velem.

  http://ddrnyi.hu/banyaszmenet/monddmiter.jpg

Comments are closed.