29 C
Pécs
csütörtök, július 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletVéget értek a felújítási munkák a Veress utcai rendelőintézetben

Véget értek a felújítási munkák a Veress utcai rendelőintézetben

Végéhez érkezett a Veress Endre utcai rendelőintézet felújítása: a 2019 őszén megkezdett munkálatok összesen mintegy 358 millió forintból zajlottak. A különböző munkafázisok úgy haladtak, hogy közben zavartalan volt a járóbeteg-ellátás is.

Komoly munkák zajlottak a rendelőintézet felújításakor:

Az épület homlokzatán 2890 négyzetméter felületen 14 centiméter vastagon szigeteltek és új villámvédelmi rendszert építettek ki.

348 darab korszerű műanyag nyílászárót építettek be, a déli oldalon lamellás árnyékolókkal.

A lapostetőt is szigetelték, 24 centiméter vastagon, 1180 négyzetméter felületen. Új PVC-vízszigetelést is felhelyeztek.

Korszerű lámpákat szereltek be, emellett cserélték az elektromos vezetékeket is. Összesen 757 darab új LED-lámpát helyeztek el a korszerűtlen lámpatestek helyett a rendelőkben és a folyosókon, 80 db kijáratmutatót és 126 antipánik-lámpatestet is felszereltek.

A pécsi közgyűlés múlt év decemberében döntött úgy, hogy a rendelőintézet tovább gazdagodhat egy 50 KWp napelemrendszerrel és egy komplett tűzjelző rendszert is megrendeltek a vállalkozótól. Így az épület üzemeltetési költségei jelentősen csökkenhetnek.

A kivitelezés teljes költsége 358.362.194 forint + áfa volt, ebből az önkormányzat által biztosított önerő 42.232.194 forint + áfa. A város előírása és kérése szerint a kivitelező a munkálatokat végig úgy hajtotta végre, hogy a rendelőintézetben a járóbeteg ellátás zavartalanul tudott működni.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő