5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldPublicus: Karácsony és Márki-Zay is beelőzte Orbánt

Publicus: Karácsony és Márki-Zay is beelőzte Orbánt

Budapest főpolgármestere és Hódmezővásárhely polgármestere népszerűbbek a Publicus Intézet friss kutatása szerint, mint a kormányfő – írja a Népszava.

Lassan ugyan, de erősödnek az ellenzéki térfél meghatározó szereplői, ráadásul a jelek szerint pártfüggetlenül – írja a lap a Publicus kutatása nyomán készült személyes népszerűségi listára hivatkozva. Karácsony Gergelyt a választók 49 százaléka látná szívesen valamilyen fontos közéleti poszton, Márki-Zay Pétert 48, Orbán Viktort 45 százalékuk.

A személyes erősorrendet egyébként nagyjából követik a pártpreferenciák is, némi különbséggel. Miközben Dobrev Klára a harmadik legnépszerűbb politikus az ellenzéki térfélen, pártja, a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki erő. A DK a biztos választók körében 4 százalékpontot ver rá a második helyezettre, ami holtversenyben az MSZP és a Momentum, tőlük némileg lemarad a Jobbik. A Népszava szerint így továbbra is négyosztatú az ellenzéki oldal, melynek összesített eredménye 4 százalékponttal marad el a Fidesztől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő