Vigyázzunk, valaki a pécsi kutyák életére tör!

Hirdetés

Szerkesztőségünk egy Facebook-posztra lett figyelmes, mely szerint a kertvárosi Nagy Imre útra a sétáló kutyáknak szögekkel teletűzdelt húsdarabokat szórt szét valaki. Ez rendkívül veszélyes a négylábúakra nézve, fokozottan ügyeljünk! 

Sajnos nem először, és szinte biztosan nem is utoljára fordul elő ilyen felháborító eset a városban. Az ugyan nem elvárható, hogy mindenki szeresse a kutyákat, de az életükre törni igenis bűn, hiszen gazdáik számára igazi családtagok, véletlenül sem érdemlik meg, hogy a kínok kínját éljék át, esetleg belehaljanak a szögekkel, néha méreggel „fűszerezett” étel gyanútlan megkóstolásába.

Ezt a képet február 21-én posztolta egy kutyatulajdonos, a Nagy Imre úton készült

Állattartóként sajnos nem lehetünk elég elővigyázatosak, kedvencünkre temérdek veszély leselkedik. Még akkor is könnyen előfordulhat, hogy megeszi az utcán kiszagolt eledelt, ha egyébként megtanítottuk rá, hogy ne tegye. Amennyiben ez bekövetkezik, azonnal vigyük orvoshoz, az élete múlhat rajta!

Néhány korábbi cikk a témában:

https://www.pecsma.hu/hirzona/szornyu-valaki-mergezett-etelt-dobott-be-a-mancsranchra-az-egyik-kutya-elete-veszelybe-kerult/

https://www.pecsma.hu/hirzona/patkanymereggel-kevert-tappal-mergezhetik-a-gyanutlan-belvarosi-kutyakat/

Hirdetés