20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapHírzónaVillám csapott egy pécsi ház melléképületébe a pénteken

Villám csapott egy pécsi ház melléképületébe a pénteken

Nem unatkoztak a baranyai tűzoltók a pünkösdi hosszú hétvégén, ugyanis több tűzesethez és műszaki mentéshez vonultak a négy nap alatt – a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója.

Pénteken Pécsett, a Dugonics utcában egy húsz négyzetméteres melléképület égett, amely egy hatvan négyzetméteres nyári konyhával volt egybeépítve. Utóbbira nem terjedt át a tűz, azonban a szomszédos épület előtetőjét két négyzetméteren károsították a lángok. A tűzesetnél a pécsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt – írta meg a katasztrófavédelem.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, tűz keletkezett szintén pénteken a Palatinus hotelnél. Egy használaton kívüli liftaknában körülbelül hatméteres mélységben régi fahulladék, valamint szemét égett, a tűz másra nem terjedt át. A város hivatásos tűzoltói teljes légvédelem mellett eloltották a lángokat, majd átvizsgálták az épületet.

Baranyában nem okozott jelentős kárt a viharos idő, ám mégis voltak riasztások – számoltak be a katasztrófavédők.

Pénteken Fekeden, Palkonyán, Pécsett és Sellyén kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, miután az erős szélben faágak törtek le és veszélyeztették a közlekedést. Vasárnap délelőtt Siklóson kellett eltávolítani egy útra dőlt fát. Hétfőn pedig két alkalommal vonultak a pécsi tűzoltók viharkárhoz a városban.

Két személyautó ütközött össze szombat délután Pécsett, a Szigeti úton. A balesetben senki sem sérült meg. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a kocsikat.  

Pünkösdhétfőn két baleset is történt (melyről itt és itt írtunk korábban) az 58-as főúton, az M60-as lehajtónál. Délelőtt két személyautó ütközött össze, amelyekben összesen hatan utaztak. A balesetben senki nem sérült meg. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járműveket, majd segítettek letolni azokat az útról.

Délután szintén két személyautó ütközött össze ezen a szakaszon. Mindkét kocsiban négy-négy ember utazott, közülük egy ember súlyosan, négy pedig könnyebben sérült. Őket a mentősök kórházba szállították. A pécsi hivatásos egység átvizsgálta és áramtalanította az autókat – számolt be a katasztrófavédelem.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő