23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapHírzónaVisszaéltek a Pécs Holding Zrt. nevével

Visszaéltek a Pécs Holding Zrt. nevével

Egy ismeretlen jogszerűtlenül, magát a Pécs Holding Zrt. dolgozójának kiadva intézkedett nemrégiben – jelentette be dr. Kiss Tibor cégvezető egy minap rendezett sajtótájékoztatón. Az eset után a társaság új igazolványt bocsátott ki, ugyanis az ismeretlen egy korábbi kártya felmutatásával próbálta igazolni magát.

Fotó: Müller Andrea

A Pécs Holding Zrt. tudomására jutott, hogy nevével visszaélést követett el egy ismeretlen. A társaság műszaki ellenőrének kiadva magát, kátyúzásoknál jelent meg, és intézkedett a Pécs Holding Zrt. nevében. Megpróbált pénzt beszedni a város egy pontján épp kátyúzási munkát végző vállalkozótól, az úgynevezett (általa megítélt) „nem megfelelő munkavégzés” eltussolása fejében. Erre felhasznált egy, még az előző években kiadott, a Pécs Holding Zrt. nevével ellátott, ún. frontember igazolványt.

A társaságnál éppen ezért a jövőre vonatkozóan a fenti visszaélés lehetőségének megelőzése érdekében új frontember igazolványt adtak ki a dolgozóknak. Ez szigorú sorszámozású, Pécs Holding Zrt. hologrammal ellátott, lepecsételt, kék tintával aláírt, fényképes és névvel ellátott igazolvány. Ezek birtokosai jogosultak a társaság nevében intézkedésre.

A Pécs Holding Zrt. munkavállalói közül csak és kizárólag a vásárcsarnokban, illetve a vásártéren dolgozó, helypénzszedő kollégáknak van joguk díjat szedni, amiről kötelesek átvételi elismervényt is adni.

A sajtótájékoztatón szó esett a Pécs Holding Zrt. ütemezett virágosítási és kátyúzási programjáról is. Ezen az – az eseményre egyébként jogosulatlanul bejutó – férfi is felszólalt, aki nemrégiben többedmagával törvényellenes akcióval, a meglévő kátyúkba ültetett virágok kihelyezésével hívta fel magára a figyelmet. Az újságírók között helyet foglaló fiatalembertől dr. Kiss Tibor azt kérte számon, hogy akciójuk előtt meg sem próbáltak egyeztetni velük.

A fiatal férfit a cégvezetővel történő rövid beszélgetés után nyilatkozatban kért bocsánatot a cégtől akciója miatt. Azt mondta, a szabálytalan akció a kapott információk fényében arra jó volt mindenesetre, hogy a lakosság pontos képet kapjon a holding kátyúzási programjáról.

Mint előző számunkban beszámoltunk róla, öt részre osztották fel a várost, és ezeken a területeken a közbeszerzési eljárás lefolytatásának végéig is folyamatosan végzik a kátyúzásokat. A munkaterületeket először a belvárosban adták át a kivitelezőknek, így a történelmi városmagban, s szűk környezetében egy-két héten belül végeznek a kátyúzással. Pécs külsőbb területein is elkezdődött már a munka. Az elvárás, hogy a lehető legtartósabb, egyben gyors eljárással folyjon a feladat elvégzése. Nemcsak a lyukak betömését végzik tehát, hanem körbemarják, vagy körbevágják a mélyedést, s az így keletkezett részt töltik fel szakszerűen meleg aszfalttal. Ezzel egy időben a társaság húszezer egynyári virágot is kiültet a város különböző területein.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő