26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálVíziközmű-felújítás: a Huszár utcában folytatódik a munka

Víziközmű-felújítás: a Huszár utcában folytatódik a munka

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb víziközmű-fejlesztése zajlik a városban, illetve folyamatban van a mintegy 8,17 milliárd forintból megvalósuló állami beruházás is. A Huszár utcában folytatódó munka részleteiről a pécsi önkormányzat tájékoztat.

Az állami víziközmű-beruházás keretein belül valósul meg Aranyosgadány, Bicsérd, Kökény, Szalánta és Zók települések teljes körű, valamint Kozármisleny és Pécs egyes szennyvízelvezetéssel nem rendelkező utcáinak csatornázása. Emellett három régi pécsi szennyvíz-főgyűjtő fejlesztése, bővítése és egy kisebb hálózati szakasz rekonstrukciója is megtörténik, amely lehetővé teszi az agglomerációs településeken újonnan kiépített csatornahálózaton befogadott szennyvíz megfelelő elvezetését a pécsi szennyvíztisztító telepig.

Szennyvízelvezetési munkák Pécsen – Huszár utca, Mezőszél utca

A fejlesztés során a Huszár utca és a Mezőszél utca déli ági kereszteződésében egyedi aknában künetet (fenékárkot) alakítanak ki. Az utca szűk keresztmetszeti adottságai miatt a kivitelezés csak teljes szélességű útlezárás mellett végezhető.

Szeptember 18-án, hétfőn 9 órától szeptember 22-én, pénteken 16 óráig teljes szélességben lezárják a Huszár utca és a Mezőszél utca kereszteződését, a Huszár utca 1.-es számnál. Az érintett rész a lezárás idején zsákutca lesz mind északi, mind déli irányból. A Huszár utca déli szakasza (az 1.-es számtól délre) és a Móré Fülöp utca csak az Athinay út irányából érhető el, illetve csak a 6-os út irányába lehet elhagyni a területet.

A Mezőszél utca csak a Huszár utca északi irányából a Szigeti út felől közelíthető meg. A Mezőszél utca zsákutca lesz, a déli szakaszon, az 5. és 13. szám között a zsákutca miatt kétirányú lesz a forgalom ideiglenesen.

Íme térképen a tervezett forgalomkorlátozás a Huszár utcában:

A Huszár utca – Lovarda utca és az Athinay utat érintő közműinfrastruktúra-fejlesztés tervezetten novemberig tart.

A várost érintő útfelújításokkal és lezárásokkal kapcsolatban részletes tájékoztatás található a pecsiutfelujitasok.hu oldalon.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő