14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálVolvo-ügy: Bánki Erik elbukta a pert Hadházy Ákos ellen

Volvo-ügy: Bánki Erik elbukta a pert Hadházy Ákos ellen

A bíróság kimondta, nem sértették a fideszes képviselő jó hírnevét azzal, hogy Hadházy Ákos független képviselő azt nyilatkozta róla, hogy a pécsi Volvo-ügyben „a vádlottak padján lenne a helye”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Bánki Erik fideszes parlamenti képviselő jó hírneve megsértése miatt 200 ezer forintos sérelemdíjra perelte Hadházy Ákos független képviselőt, aki többek közt azt írta Facebook-oldalán, hogy Bánkinak a vádlottak padján lenne a helye az elhíresült pécsi buszbeszerzés miatt. A független képviselő azzal védekezett, hogy ő csupán a véleményét fogalmazta meg, amikor azt írta, hogy „ha az ügyészség használná a Google keresőt, Bánki Erik fideszes képviselő már a vádlottak padján ülhetne különösen nagy értékű gazdasági csalás és hivatali visszaélés vádjával”.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/pfbid0Ygie37nevYFq1nxfZu3zY6CbK959V8rD8JicFZBB3fWi3SjQvbuQfkrR9eWXgkNel

Az első tárgyalási napon nem született határozat a polgári peres eljárásban, október 28-án viszont kiderült, hogy a Fővárosi Törvényszék elutasította Bánki Erik keresetét – írja a Napi.hu. Az indoklásban kifejtették, hogy két közszereplőről van szó, az Alkotmánybíróság és a Kúria állásfoglalása ebben az ügyben mérvadó, Hadházy Ákos pedig a véleményét fejtette ki, amikor az újságcikkekből levonta a fenti következtetést.

Bánkit terheli a perköltség megfizetése. Az első fokú ítélet ellen Bánki 15 napon belül fellebbezéssel élhet.

Hadházy Ákos a portálnak elmondta, hogy nem csodálkozik az ítéleten, de jobban örült volna, ha a polgári per helyett büntetőper lett volna, mert abban szembesíthetné Bánki Eriket a vádakkal.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Bánkit a per idén év elején elhunyt fővádlottja is megnevezte az ügy részeseként, a bíróság pedig a folyamatban lévő büntetőperben meg is hallgatta, de a fideszes képviselő azt mondta, hogy noha a buszbeszerzéssel egy időben járt Hollandiában, a beszerzéshez mégsem volt köze (állítása szerint Csizi Péter volt pécsi fideszes alpolgármesterrel közösen repültek egy koncertre).

https://www.pecsma.hu/top/banki-elismerte-hogy-volt-hollandiaban-csizivel-a-volvo-beszerzes-idejen-de-azt-mondja-koncertre-mentek/

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő