24 C
Pécs
péntek, június 21, 2024
KezdőlapHírzónaBelföld42 milliót sikkasztottak: vádat emeltek a siklósnagyfalui volt polgármester és párja ellen

42 milliót sikkasztottak: vádat emeltek a siklósnagyfalui volt polgármester és párja ellen

A Siklósi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat.

A vádirati szerint a vádlott férfi 2010 és 2021 között Siklósnagyfalu község polgármestere volt. Élettársa – az ügy másodrendű vádlottja – a Siklósnagyfalu Önkormányzati Hivatalánál állt munkaviszonyban, aki a munkakörébe tartozó egyes pénzügyi feladatok ellátása céljából az önkormányzat bankszámláihoz hozzáféréssel rendelkezett.

A polgármester 2020-ban folyamatosan sikkasztott különböző összegeket a községtől úgy, hogy az élettársa az önkormányzat bankszámlájáról a polgármester számlájára utalt át összegeket, amelyeket részben saját szükségleteikre, részben férje szerencsejáték-szenvedélyére fordítottak.

Emellett a településvezető kérésére az élettárs a saját számlájára is utalgatott.

A vádlottak 2020-ban összesen több mint 8 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak.
A Siklósnagyfalu Növénytermesztési Szolgáltató Szociális Szövetkezetet 2015-ben alapították, melynek vezető tisztségviselője a polgármester volt, aki a szövetkezet bankkártyáit magánál tartotta és azt használta.

2016 és 2020 között számos alkalommal jogosulatlan bankkártyás vásárlásokat hajtott végre, melyet nem a szövetkezet céljaira, hanem szerencsejátékozásra fordított. Később élettársa is követte példáját a jogosulatlan átutalásokkal.

A polgármester a négy év alatt közel 34 millió forintot használt fel a szövetkezet pénzéből, melyből az élettársával közösen 8 millió forintot költöttek el.

A vádlottak cselekménye a jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének a
megállapítására alkalmas. A Siklósi Járási Ügyészség egyezséget kötött velük, mely alapján az ügyészség négy év börtön kiszabását kérte a polgármesterrel szemben – zárul a vádirat.


Korábbi cikkünk a témában:

https://www.pecsma.hu/hirzona/eluszott-a-falu-penze-15-milliot-nyult-le-parjaval-a-kepviselo/
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő