21 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálBűnöztek, most tanultak, majd dolgoznak

Bűnöztek, most tanultak, majd dolgoznak

Mind a negyvenöten elvégezték az OKJ-s képzéseket azok a büntetett előéletű emberek, akik részt vettek a Tudás-Érték-Tapasztalat elnevezésű programban.

Ők szakácsok, takarítók, parkgondozók lettek, hatan már munkát is találtak maguknak. Azt mondják, az egyik legfontosabb elismerés nekik, hogy megbízzanak bennük a munkáltatók.

Fiatalkori baklövés – csak ennyit mond arról az ügyéről Orsós Mariann, ami miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Azt is mondja, megbánta és hogy jó útra tért az is bizonyítja, hogy részt vett a Tudás – Érték – Tapasztalat elnevezésű programban, amely a büntetett előéletű embereket hivatott visszavezetni a tisztességes munka világába. Azt mondja fontos, hogy megbízzanak benne.

És meg is bíznak. Egyike annak a hat embernek, akik a program során már munkához is jutottak. Ő az orfűi Ifjúsági és Sporttáborban takarít, főnökei megelégedésére.

Bódis Imréné, az Orfűi Gyermek és Ifjúsági Tábor gondnoka szerint mindenkinek kell adni egy esélyt. – Úgy gondolom, hogy a jelen számít. Mindegy, korábban, milyen gond volt az illetővel, az számít, elvégzi-e a munkáját – mondja.

Nagy Szidónia, a TÉT projektmenedzsere szerint a kliensek többsége motivált, így egy jó részük talált munkát. – Nyilván a szakácsoknál kicsit nehezebb a dolgunk, mert a vendéglátás idényjellegű és ők ősszel, szeptemberben szerzik meg a végzettséget, de a programban résztvevő mentorok feladata az is, hogy feltérképezzék a piacot,  kapcsolatokat építsenek ki, és ez meg is történt éttermekkel – beszélt a részletekről.

A program folytatódik. A résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek vállalkozóvá válást segítő tréningen is.

Képünk illusztráció.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő